Varga Judit: Ha nem politikai eljárás lenne, már régen vége lehetett volna

2019. szeptember 17. 9:30
Az M1 stúdiójában számolt be a magyar igazságügyminiszter a hétfői brüsszeli meghallgatásról.

Nem volt annyira nagy érdeklődés a tanácsteremben a hétfői meghallgatáson, de ez nem meglepő, mivel „semmi új nem volt a Nap alatt”, hiszen „bevándorláspárti elit által szajkózott rágalmak, vádak hangoztak el” – jelentette ki Varga az köztévé kedd reggeli műsorában.

Hozzátette: most lehetőséges volt a magyar kormánynak arra, hogy kidolgozva a teljes kontextust, részletes magyarázatot adjanak a jogi-politikai környezetre Magyarország kritikusainak. Úgy fogalmazott: már régen vége lehetett volna az egész eljárásnak. „Ha nem politikai megrendelésre zajlana (az eljárás), akkor már tegnap, tegnapelőtt, sőt, egy éve le lehetett volna zárni, hiszen jogi válaszok vannak ezekre a vádaskodásokra” – adott magyarázatot arra, miért is húzódik ilyen hosszúra az eljárás.

Szerinte ez is mutatja, miért nem kéne jogi eljárásokba beleszólnia a politikának, és más tagállamoknak sem.

Annak ellenére, hogy az EU szereti transzparenciát, érdekes módon ezt a meghallgatást nem tették nyilvánossá – folytatta a magyar miniszter, majd elmondta, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás további lépéseire később „térnek vissza”.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az nyilvános volt, amikor az EP üléstermében másfél órán át hangzottak el a semmit mondó szájba rágott hozzászólások, Conh Bendit és Verhofstadt őrjöngései, majd Orbán kapott pár percet, hogy ezekre válaszoljon.

A sajátos módon átértelmezett szabályok alapján megszavazott Sargentini jelentés is nyilvános volt, de miért nem kapott ekkora nyilvánosságot a magyar kormány válasza, vagy miért nem volt nyilvános az a meghallgatás, ahol Varga Judit részletesen kifejthette a kormány álláspontját? Vagy a vitapártiak kedvéért nézzük úgy, miért nem lehetett nyilvános a magyar kormány vitája az EU-val?

Így kell ezt csinálni! Érvelni, válaszolni, álláspontot megvédeni, érdekeket képviselni. Az ilyesmit nevezik az "európai demokraták" nacionalista arroganciának, de nem baj.

A kedves olvtárs ízlése szerint nyilván az objektív Sargentini jelentés hemzsegett a konkrétumoktól.

Részemről teljesítve. Javaslom mindenkinek, hogy ott ikszelje ki, ahol pejoratív jelzőket alkalmaz.

Egyértelmű, hogy másnak a nick nevét vette fel türközéssel.

Tisztelt MANDINER Szerkesztőség az ilyen esetekre - velem is előfordult korábban, amikor eltulajdonították a nick nevemet - jobban figyeljenek oda és azonnal zárják ki a fórumról az illető személyt.

Egyetértek Varga Judittal.

A Sargentini jelentés nem felel meg a a vizsgálat kritériumának. A benne lévő állítások innen-onnan vannak összeollózva és nem a vizsgálat lefolytatása során tapasztalt tényeket rögzíti.

Nem tartalmazza, hogy az egyes felvetésekre milyen intézkedések történtek, melyek tárgyalása van folyamatban és melyek zárultak le. Egyetlen olyan említést sem tesz, amellyel kapcsolatban az Európai Unió Bírósága jogerős határozatot hozott és ezt a magyar kormány nem hajtotta végre. Ilyent nem is tehet, mert ilyen nem volt. Ha korrekt lenne a vizsgálat, akkor azt is tartalmazná, amellyel a korábbi kormány idején az Európai Unió Bírósága elmarasztalta a Gyurcsány-Bajnai kormányt és végül a második Orbán kormánynak kellett teljesíteni.

Összegezve. A Sargentini jelentés 95 %-ban olyan megállapításokat tartalmaz, amely vagy rendezve lettek, vagy rendezés alatt voltak. 5 %-ban pedig olyanokat, amelyek tárgyalása folyamatban volt. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a jog mellőzésével politikai támadásról, politikai marketingről van szó. Szerintem a Sargentini jelentés alkalmatlan a 7. cikk megindítására.

Te meg azt hiszed magadról, hogy profi troll vagy.

"Ha nem politikai bosszú lenne , el kezdődött volna!"

A mondat hiányos. Hiányzik a "SE" szó.

Velem is előfordul. Én így is értettem.

Arlet volt a burkolat, amit tapostak a képviselők.

Na mit mondtam, hogy gyávák! Nem merik közvetíteni a meghallgatást, mert tudják, hogy beégnek, hogy hazudnak, rágalmaznak és lejárató kampányt folytatnak Magyarország ellen.

"Annak ellenére, hogy az EU szereti transzparenciát, érdekes módon ezt a meghallgatást nem tették nyilvánossá – folytatta a magyar miniszter,...pedig mi korábban kezdeményeztük, hogy nincs semmi takargatnivalónk akkor miért ne láthatná egész Európa, hogy mi zajlik és milyen boszorkányüldözés folyik Magyarország ellen."

Nagyon szép és okos Varga Judit miniszter asszony.
Mosolygós, kiegyensúlyozott. Látszik rajta, hogy jó a családi háttere, hogy nagyon szeretve van.

Most mi van? Boldog nő. Szerető férj és gyerekek.
Jó munkahely, jó munka, jó munkatársak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés