Több mint kettős mérce

2019. szeptember 17. 10:51

Idén ősszel az ellenzéki jelölteknek a legsúlyosabb kettős mérce és a korrumpált hatóságok ellen is küzdeniük kell.

2019. szeptember 17. 10:51
Szél Bernadett
Népszava

„De ezeket valójában nem elkerülni, hanem generálni igyekeznek. Tudatosan kampányolva olyan helyeken is, ahol tiltott. A miniszterelnök még óvodákban is feltűnik, annak tudatában, hogy a számukra nevetséges bírságot bármikor kifizetik. A kampányban a hatalmas forrásokat felhasználó propagandájuk az ellenzéket támadja vagy ignorálja, de mindig teret ad az említett kamupártoknak és kamujelölteknek.

Tavaly tavasszal egy ilyen párt jelöltje akadályozta meg a Pest megye 02. számú egyéni választókerületében élőket abban, hogy ellenzéki egyéni képviselőt válasszanak. Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz-KDNP) 30.990 szavazatot szerzett, míg én 30.694-et. Elméletileg tehát 296 szavazattal nyert a kormánypárt embere. Ugyanakkor egy bizonyos Kósa Sándor a »Demokrata Párt« jelöltjeként 602 szavazatot kapott, ami duplája a Csenger-Zalán és az én eredményem közti különbségek. Egészen biztos vagyok abban, hogy egy »Demokrata Párt« felirat melletti karikába ikszelő polgár kormányváltást akart.

Nem véletlen az sem, hogy azóta e pártról a közönség csak egy apropóból hallhatott: amikor kikértem az adatokat a kamupártok miatt indult eljárásokról. Ezek a politikai »vállalkozások« már 2014-ben is 3,5 milliárdnyi kampánytámogatást égettek el. 18 feljelentésből 10 vádemelés lett, és 4 jogerős elmarasztaló ítélet született. A 2018-ban tett 22 feljelentés nyomán elrendelt nyomozások eddig nem jártak eredménnyel. Ajánlásokkal való visszaélésekről pedig hiába mondta ki a rendőrség, hogy választási csalás történt, nem tudták megállapítani, ki volt az elkövető. Megkérdeztem a NAV-ot is, hogy mennyi pénzt kellene behajtaniuk a 2018-as kampánytámogatásokból, és mennyit sikerült eddig összeszedniük. Válaszuk szerint 17 párttól bő 2,6 milliárd forintot kéne visszavenniük, de »a végrehajtási eljárások egy esetben, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt estében vezettek eredményre 8169 forint összeget érintően«.

Mindezeken túl pedig sok helyen a helyi függőségi viszonyok, a közmunkát osztó fideszes vezető hatalma teszik lehetetlenné a szabad és tisztességes voksolást, gyakran láncszavazásra kényszerítve az embereket. Elfogadhatatlan választási alamizsnák és a propaganda által elfoglalt helyi sajtó alakítja még mocskosabbá a versenyt. Idén ősszel is sokkal nehezebb dolguk lesz az ellenzéki jelölteknek, mint a kormánypártnak: nem pusztán a másik jelölt, de a legsúlyosabb kettős mérce, a korrumpált hatóságok és a brutális erőforrásfölény ellen is küzdenünk kell. Tudjuk, menni kell és csinálni, de egy percig ne felejtse el senki, hogy milyen környezetben tesszük mindezt. Ezért mondom, itt már nincs »mi« és nincs »ti« - mi, politikusok küzdünk, de ehhez minden támogató választópolgárra szükség van!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. szeptember 18. 07:18
Muszáj pedálozni Katka és Donáth mellett, ugyan annyi kell neki is Sorostól..ezenkívül őt külön erre képezték ki Fekete Győrrel egyetemben három hetes kurzuson Amerikában Sorosék..
Zsolt75
2019. szeptember 17. 22:23
Jaja. Legalább hármas.
írmag
2019. szeptember 17. 21:09
Az az egy szavazat is sok volt, amit te adtál le magadra!
puszika
2019. szeptember 17. 16:36
nagyon egyszerű a megoldás leányom! Mond meg az akoltársaidnak, NE TÁMOGASSÁK A"MÉRCÉT"!!!!!!!!! Egyet már ki is lehet pipálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik