Vita a vitáról

2019. szeptember 16. 11:20

Puzsér Róbert
Facebook
Bármikor és bárhol ott leszek, ahol programomat és kritikámat a rendszer jelöltjeivel ütköztethetem.

„A vita a vitáról egyre nevetségesebb. Tarlós István egyáltalán nem akar vitázni, mert a közvélemény-kutatók szerint simán vezet, az alapján meg, ahogy legutóbb a megafónjába ordibált, jó eséllyel katasztrófába vezetné magát az öregúr, ha vitára vállalkozna. Karácsony Gergely nagyon szeretne a tapasztalt gondnokkal vitázni, velem azonban egyáltalán nem, mert fél, hogy kiderül, milyen hazug és alkalmatlan. Ő sem kockáztatja a közvélemény-kutatók által mért számokat, pedig lehetne-e jobb alkalma meggyőzni az engem támogatókat meg a bizonytalanokat az alkalmasságáról, mint egy nyílt vita során? Lehetne-e jobb alkalma folytatni rágalomhadjáratát, és ezúttal szemtől-szembe Fidesz-ügynöközni engem? Lehetne-e jobb alkalma meggyőzni a budapestieket, hogy mégis vannak tökei, ha aprók is?

Tarlós István és Karácsony Gergely mindketten úgy tesznek, mintha fontosnak tartanák a demokratikus diskurzust, mintha egyetlen percig is komolyan vennék a választókat. A két maffiajelölt mindig találni fog kifogást, nehogy szembesíteni lehessen őket kölcsönös érintettségükkel a parkolási panamában, nehogy nyilvánosan emlékeztetni lehessen őket arra, hogy egyaránt elszámoltatással kampányoltak, és egyaránt hazudtak, hogy mindketten leígérték a csillagokat az égről, és azóta is abból élnek, hogy Tarlós István korlátoltsága és korszerűtlensége ellenére is kompetensebb városvezető, mint Demszky Gábor volt, Karácsony Gergely pedig romlottsága és gátlástalansága ellenére – ha elég távolról pillantunk rá – nem is tűnik szocialista politikusnak.

Nem üzengetek, nem intézek kihívásokat. Két civil szervezetnek is feltételek nélkül mondtam igent arra, hogy vitát szervezzenek. Bármikor és bárhol ott leszek, ahol programomat és kritikámat a rendszer jelöltjeivel ütköztethetem. Amíg a választópolgárok nem büntetik ezt a magatartást, amíg Orbán Viktor úgy tud újra meg újra választást nyerni, hogy tizenhárom éve nem vitatkozik nyilvánosan, amíg a baloldali szavazók számára is természetes az az arrogáns gőg, melyet Karácsony Gergely tanúsít, amikor csak és kizárólag Tarlós Istvánnal hajlandó vitázni, addig sem programokról, sem elvekről, sem identitásokról nem valósulhat meg nyilvános diskurzus. Legfeljebb olyan vitára lehet esély, amilyen az ATV-ben meg a fiataloknak gyártott ATV-ben, a Partizánban zajlott, ahol egy qurva kérdés nem hangzott el arra vonatkozóan, hogy mi valósult meg Zuglóban Karácsony Gergely öt évvel korábbi hazugságaiból. Bizonyára nehezebb lett volna elhinni a friss vállalásokat, ha ott és akkor lelepleződnek Karácsony Gergely korábbi fedezetlen ígéretei – Németh Sándor és Gulyás Márton azonban garantálják, hogy valamennyi karácsonyi hazugság örökzöld marad.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valóban, Karácsony zuglói "teljesítménye" tabu a haladó oldalon...

Egy dologban igaza van Puzsérnak. Karácsony elemi érdeke, hogy megszerezze Puzsér támogatóinak szavazatát, enélkül nem győzhet. Ha erre nem tesz kísérletet, kérdés, hogy akar-e egyáltalán nyerni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés