Szaúdi koalíció: Iráni fegyvereket használhattak az olajlétesítmények elleni támadások során

2019. szeptember 16. 16:46
Az előzetes vizsgálat arra enged következtetni, hogy a támadást nem Jemen területéről hajtották végre – jelentette ki a koalíciós szóvivő.

Iráni eredetűek voltak azok a fegyverek, amelyeket a szaúdi olajlétesítmények ellen a hétvégén végrehajtott támadások során használtak – állította a húszi síita lázadók ellen Jemenben harcoló szaúdi vezetésű koalíció a vizsgálat előzetes eredményeire hivatkozva.

Turki al-Máliki koalíciós szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: folyamatban vannak a vizsgálatok annak meghatározására, hogy honnan indították a támadásokat. Hozzátette: az előzetes vizsgálat arra enged következtetni, hogy a támadást nem Jemen területéről hajtották végre.

A szaúd-arábiai Aramco állami olajvállalat két olajterminálját, köztük a világ legnagyobb olajfinomítóját szombaton érték dróntámadások, amelyek végrehajtójaként a jemeni húszi síita lázadók jelentkeztek. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azonban a húszikat támogató Iránt tette felelőssé ezekért és a korábbi támadásokért.
 

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A keresztényüldöző Iráni Terror Állam még meddig garázdálkodhat következmények nélkül a térségben?

Azt hallottam, hogy a műholdak szerint észak felől ( Irán, Irak) jöttek a drónok. Én az utóbbira tippelek, mert Irak változatlanul elég szétesett ország, aztán, hogy a perzsák kezében volt ott az indítógomb az persze elképzelhető. Irakban is jelentős siita kisebbség van, akik a huszik szövetségesei.

Ezek nem azok a játékok, amire mi gondolunk. Gyakran sugárhajtóművesek és 400 kg-nyi robbanóanyagot is szállíthatnak.

A kínaiaknak is van már piacképes harci drónja, az oroszoknak meg természetesen. Sőt az indiaiak is kisérleteznek már ilyennel meg persze Izrael is. Azt, hogy melyikhez jutottak hozzá fene se tudja, de a pénz nagy úr.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés