Az egészségügy fejlesztését is célul tűzte ki Nemesi Pál

2019. szeptember 16. 10:44
A kormánypártok által támogatott független jelölt szerint a szegedi egyes kórház egykori épületét az időskori ellátásra lehetne felhasználni.

Az önkormányzat közreműködésével javítható lenne a szegedi egészségügyi ellátás színvonala – jelentette ki Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt hétfőn a Tisza-parti városban. Nemesi az egészségügyi programját bemutató sajtótájékoztatóján azt mondta, egy települést jellemzi, mennyiben viseli gondját az időskorú vagy beteg embereknek.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját betöltő építési vállalkozó szerint a lakosság egészségi állapota és az egészségügyi ellátás színvonala a befektetők számára is fontos szempont. Támogatni kell a háziorvosok eszközbeszerzését, hogy egyes vizsgálatokat már helyben elvégezhessenek – közölte Nemesi Pál, aki gesztusértékű lépésnek tartaná a háziorvosok mentesítését az iparűzési adó alól.

Hozzátette, a sorban állás megfelelő informatikai háttérrel, szervezéssel jelentősen csökkenthető lenne. A rászorulók számára kialakítandó gyógyszer-házhozszállítással időt, kényelmetlenséget lehetne megspórolni – mondta a politikus, aki az egyedül élő idősek számára vészhívórendszert is működtetne. Nemesi Pál közölte, ellenzi – az önkormányzati tulajdonban álló – egykori egyes kórház épületének tervezett értékesítését, szerinte az ingatlannak az időskori ellátásban juthat fontos szerep.

Németh László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központjának – a polgármesterjelölti program egészségügyi részének kialakításában részt vevő – elnöke kifejtette: az önkormányzat feladata az alapellátás biztosítása. A szakember szerint az alapellátás súlyponti szerepét meg kell erősíteni, hiszen itt találkozik a páciens először orvossal, sok betegség ellátása már ezen a szinten megoldható.

Németh azt mondta, lakosság közeli ellátást kell biztosítani. Példaként a vérvételt említette, amely szerinte akár az alapellátás szintjén megvalósítható lenne.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemcsak egy települést jellemez, hogy mennyiben viseli gondját az időskorú vagy beteg embereknek, hanem egy országot is.
Pártunk és Kormányunk pedig továbbra is adós azzal, hogy megfelelően támogassa a beteg gyereküket/családtagjukat otthon ápolókat, pedig ők hatalmas költséget takarítanak meg az államnak, hiszen ezeknek a szerencsétlen beteg embereknek az állami intézményben való ellátása hatalmas költség lenne az államnak.
(És akkor az emberségről még nem is beszéltünk, ami egy önmagát kereszténynek mondó kormány számára alap kéne hogy legyen.)

Nemesi Pál független jelölt. Mint ilyen, nyilvánvalóan képtelen egy olyan város vezetésére, amelyben a képviselő testületben pártok jelöltjei foglalnak helyet. Ha valakire, őrá biztosan nem éri meg szavazni, hiszen semmilyen hátországa nincsen.

Ja, hogy nem független? Akkor miért hazudik?

A jelenlegi kampány - megszoktuk már az Orbán rezsim alatt - alacsony színvonalú, de a szegedi független jelölt olyanokat ígér, ami még hazai körülmények között is párját ritkító hülyeség.

Erősebb gazdaság, magasabb bérek szerepelt a független jelölt - nyilván saját pénzéből finanszírozott - óriáspalkátjain. Szavazz Nemesire, emelik a fizetésed! Tényleg ennyire hülyének nézik a magyarokat?

Ezt azután lecserélte a "Harmadik hidat építünk!" jelszóra. Ki? A család? Unokákkal, meg a sógor? A hídépítés állami beruházás, pláne ha az ország második legnagyobb folyójáról van szó.

És most jön az egészségügy. Kínos ötletek sorjáznak, miközben a Szegedi Egyetem - ahová a klinikák is tartoznak - költségvetése jóval meghaladja a város költségvetését. És a szegedi egyetemi klinikák is milliárdos tartozásokat nyögnek.

Mi jöhet még ezután? Nem vagyok egy Botka hívő, de hogy ilyen gyalázatos "jelölteket" képes csak állítani az állampárt Szegeden az azért elgondolkodtató.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés