Reevangelizáció lvl99: sztríptizbárból zsinagóga

2019. szeptember 15. 15:12
Egy drog miatt bezárt tel-avivi műintézményt egy vallási közösség új életre keltene.

A Pussycat Klub 2000 óta működött a jól ismert Colliseum épületében, Tel-Avivban, az Atarim téren, közel a tengerparthoz. A rendőrség többször is razziázott ott és rendszeresen találtak külföldi nőket, akik a hátsó szobákban prostituáltként dolgoztak – írja a Neokohn egy helyi portálra, a Forwardra hivatkozva.

Mint írják cikkükben, a klubot azután zárták be, hogy egy helyi emberkereskedelem-ellenes civil szervezet követelte azt város vezetésétől, ne hosszabbítsák meg a szerződést az üzemeltetőkkel a 2017-es felfüggesztést követően. A sztriptízbárt végül idén lakoltatták ki az épületből.

Azt is tudni lehet, kik az új bérlők: a Beit Tefilah nevű zsidó közösség arról vált ismertté, hogy péntek esti imát, a Sábát követően fogadást rendeznek a tel-avivi tengerparti sétányon. Mostanáig a város különböző pontjain béreltek helyeket imaháznak.

„Az épület az átalakítást követően a központja lesz közösségi, kulturális és vallási eseményeknek, amely tartalmaz, de nem kizárólagosan zsidó tanulmányokat, sábáti és ünnepi szertartásokat, mint például a mi zenés Kábbálát Sábátunkat” – mondta Esteban Gottfried rabbi, a Beit Tefilah igazgatója az ügyről szintén beszámoló Fox Newsnak.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha csak nem azt akarja fülbe vésni, Jézus dicsérte a rabbikat, mikor ezeket mondta:
"44Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés