Cameron vádol: Johnson csak a karrierje miatt támogatta a Brexit-kampányt

2019. szeptember 15. 12:30

A volt brit kormányfő szerint kései utódja nem hitt az EU-ból való brit távozás gondolatában.

2019. szeptember 15. 12:30

Úgy tűnik, az újabb – és immáron végsőnek tűnő – Brexit-határidő közeledtével a kilépés „atyja”, Cameron volt miniszterelnök egyre szívesebben nyilatkozik a brit sajtónak: napokkal ezelőtti interjúja után egy kiszivárgott emlékirat-részletben arról értekezett, hogy a mostani kormányfő, Boris Johnson korántsem teljes szívből támogatta a Brexitet.

Sőt – ahogy a The Sunday Times-ban megjelent emlékirat-töredékében fogalmaz, és amit a BBC szemlézett – a jelenlegi brit kormányfő csak a karrierje miatt kapcsolódott be a kampányba, aminek a céljában, azaz a kilépésben nem hitt. Mint megemlíti a BBC szerint, a Leave-kampányt vezető Johnson elárulta egyszer neki a három évvel ezelőtti kampány során, hogy az népszavazás után, egy újabb népszavazást tartana szükségesnek, amennyiben úgy alakulnak az EU-val történő tárgyalások.

De nem csak kormányfői utódjáról érkezett nem annyira hízelgően Cameron: akkori miniszterét, Michael Gove-ot egy „habosított farageistának” tartja, aki nem csak hozzá nem volt lojális, de a jelenlegi kormányfőhöz sem. Igaz, ennek ellenére párhuzamot von kettejük között, és a Johnson-Gove párost az igazságot kifordító populizmus nagyköveteinek tartja a BBC szemlézése szerint. Azt nem tudni, hogy mi

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libraman
2019. szeptember 15. 18:48
Igen
Libraman
2019. szeptember 15. 18:47
Cameron elkúrta....nem kicsit...
kuerschnerin
2019. szeptember 15. 17:32
Ilyenek ezek a Dávidok, ha megjelenik egy Góliát.
Coccothraustes
2019. szeptember 15. 17:11
Cameron unatkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik