Elment a harmadik a nagy generációból

2019. szeptember 14. 16:38

Ungvári Tamás és Heller Ágnes után meghalt Konrád György.

2019. szeptember 14. 16:38
Lendvai Ildikó
Hírklikk

„Konrád György szép oroszlánfejével, különleges baritonjával lassan és megfontoltan szólt, és csak az igazán fontos dolgokban. Odafigyelt a másik véleményre is, de alig megfellebbezhető tekintélyként iszonyú súlya volt annak, amit mondott. Nem érdekelte a politikai szokásjog: vígan nevezett meg miniszterelnökjelölteket is széllel szemben, ha ízlése úgy kívánta. Hármuk rengeteg kitüntetését kár is sorolni: ők adtak rangot a díjaiknak, nem fordítva.

Konrád mindent írt: regényeket, esszéket, szociológiát, önéletrajzot. Mégis az első könyve: a Látogató az, ami a legjobban felkavart. Épp tegnap írtam a gyerekvédelemről, akkor határoztam el, megint újraolvasom. Saját gyámügyes élményei alapján írott énregény, a gyerekvédelmi előadó egy napja, látogatásai szerencsétlen, bűnözővé vált, fogyatékos, nyomorgó vagy öngyilkos szülők által magára hagyott gyerekeknél és családjuknál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mukk
2019. szeptember 16. 01:15
"Konrád mindent írt: regényeket, esszéket, szociológiát, önéletrajzot." - írja Ildikó. Azt nagyvonalúan kifelejtette, hogy (fel)jelentéseket is.
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 15. 18:54
Elment a harmadik a nagy magyargyűlölő geberációból.
matykox
2019. szeptember 15. 14:22
Őszinte jókívánságainkkal: Legyen neked nehéz a föld, Konrád György.
egynick
2019. szeptember 15. 14:05
Kedvenc riportkönyvem: Konrad, Esterházy, Spiró. 3 remek interjú. Ki maradt, akinek szívesen olvasom ritka írásait: Ormos Mária, Ludassy Mária, Spiró György. Illetve most fedeztem fel nemrég egy filmet: Gyufaember. ( Kurtágh György és Kurtágh Márta életéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik