Szijjártó: Boris Johnson a népakaratot hajtja végre

2019. szeptember 13. 10:59
„Aki ma szembemegy a fősodorral, az jól láthatóan komoly nemzetközi médianyomás alá kerül.”

Boris Johnson brit miniszterelnök egészen kiváló politikus, aki tudja, hogy mit akar, és a népakarat végrehajtásán dolgozik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Szijjártó Péter a magyar kormányzat sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót, a lépést komoly politikai, gazdasági, stratégiai és biztonsági veszteségnek nevezte, de jelezte, hogy tiszteletben is tartják ezt a döntést. „Kizárólag a britek azok, akik dönthetnek a saját jövőjükről, és Magyarország soha nem tartozott azon országok közé, amelyek házi feladatuknak tekintik, hogy bírálják más országok döntéseit” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Aki ma szembemegy a fősodorral, az jól láthatóan komoly nemzetközi médianyomás alá kerül – jelentette ki Szijjártó Péter, a Boris Johnsont érő támadásokat elképesztőnek, nagy részüket méltatlannak nevezte, és úgy vélekedett, hogy semmifajta bírálat nem érhet egy politikust azért, mert teljesíti a népakaratot.
A tárcavezető fontosnak nevezte, hogy a Brexit időpontjáig semmi olyan ne történjen, ami nehezíti a további együttműködést Nagy-Britannia és az Európai Unió között.

Szijjártó Péter kiemelte: a kicsi és nyitott magyar gazdaság tíz legfontosabb beruházója és kereskedelmi partnere között szerepel Nagy-Britannia, így egyértelműen az az érdekünk, hogy a gazdasági együttműködésünkbe a lehető legkevesebb akadály kerüljön. Célként egy szoros, szabadkereskedelmihez hasonló megállapodást említett az interjúban a külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hiszem, h. Szíjjártónak a véleményén kívül lenne mozgástere.

A népakarat változhat, meg az sem biztos, h a népakarat az, ami jó egy országnak, sem rövid, sem hosszú távon.

Meglátjuk, mi lesz. A kilépés megajánlott feltételein az EU nem hinném, h. változtatni fog.

Jobb ma egy Brexit, mint holnap egy Európai Egyesült Államok!

Az EP-ben vannak olyan erős törekvések, hogy minden hatalmat az EP-nek követelnek, és az EP-ból egy olyan "Béketábort" akarnak létrehozni, mint amilyent egykor a Szovjetunió hozott létre az általa megszállt államokban.
Nagy Britannia népe észrevette, hogy a korlátozott szuverenitás nem üdvözít és három éve arra szavazott, hogy kerüljön vissza London hatáskörébe az Egyesült Királyság határainak, pénzének és jogalkotásának ellenőrzése.

Bocsika, de Borist a párttársai és nem a választók választották meg miniszterelnöknek, de ez neked egy csöppet sem számít.
Rád, meg a fajtádra számít I.Viktor király, mert téged mindig meg lehet vezetni...

Vitatkozni bizonyos agymunkát igényel, ami elég megterhelő lehet...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés