Kiürítik, lezárják vasárnap a Móricz Zsigmond körtér környékét

2019. szeptember 13. 16:44

Világháborús bombát hatástalanít a Honvédség.

2019. szeptember 13. 16:44

Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap Újbudán a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Emiatt kiürítésre és lezárásokra kell készülni a Móricz Zsigmond körtérnél.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel azt közölte: egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba hatástalanítását végzik az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái vasárnap Újbudán.

Közleményük szerint a robbanótest hétfőn került elő a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezés során.

Vasárnap az érintett szervezetek együttműködésével a rendőrök 686 lakást, irodaházakat, vendéglátó helyiségeket ürítenek ki és lezárják a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtőn lévő útszakasz, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott szakaszát.

A tűzszerész katonák a bomba kiemeléséhez és hatástalanításához akkor kezdenek hozzá, amikor a lakosságot és a közlekedést érintő korlátozó intézkedéseket megtették a rendőrök – írta a HM.

További információk találhatók az ujbuda.hu; bkk.hu; bkkinfo.hu oldalakon - tették hozzá.

Újbuda önkormányzata a honlapján azt írta: az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni.

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadó helyként üzemel.

A kép illusztráció.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. szeptember 13. 20:13
Köszönjük Amerika! Szebb Jövőt!
Akitlosz
2019. szeptember 13. 16:50
Nocsak! Le merték írni, hogy amerikai. Szokatlan. Így megsérteni az ország legnagyobb szövetségesét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik