Klímaügyi és fenntarthatósági minisztérium felállítását javasolja az LMP

2019. szeptember 12. 13:07
Az Orbán-kormány egyik nagy bűne, hogy luxusnak, fölöslegesnek állítja be a környezet- és természetvédelmet – vélekedett Schmuck Erzsébet.

Az LMP országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi egy klímaügyi és fenntarthatósági minisztérium felállítását – mondta Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott, az Orbán-kormány egyik nagy bűne, hogy luxusnak, fölöslegesnek állítja be a környezet- és természetvédelmet, sőt következetesen rombolja annak intézményrendszerét. A kabinet a környezet- és természetvédő szakemberek döntő többségét szélnek eresztette, helyükre „bólogató embereket” ültetett – tette hozzá. Schmuck Erzsébet szerint nyugodtan kijelenthető, hogy Magyarországnak klímaszkeptikus kormánya van, mert nem veszi komolyan az éghajlatváltozást. A kabinet nem érti, ha most nem lép, akkor az később anyagilag és az emberek egészsége szempontjából is sokkal több kerül majd – fejtette ki.

Az LMP képviselője a világ előtt álló egyik legsúlyosabb kihívásnak nevezte a mélyülő ökológiai válságot, aminek szerinte több jól látható jele is van. Kiemelte, a folyamat visszafordítása érdekében minden országnak, így Magyarországnak is a korábban vállaltaknál nagyobb erőfeszítést kell tennie. Példaként említette, hogy Magyarországnak 2030-ra 30 százalék helyett legalább 50-55 százalékkal kellene csökkentenie a széndioxid-kibocsátását, 2050-re pedig teljesen meg kell azt szüntetnie. Ezekkel a fenntarthatósági célkitűzésekkel pedig az új klímaügyi és fenntarthatósági minisztériumnak kellene foglalkozni, kiegészítve az éghajlatváltozás megfékezésével, a károsanyag-kibocsátás csökkentésével, valamint a környezet- és természetvédelemmel összefüggő feladatokkal – mondta Schmuck Erzsébet.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Schmuck Erzsébet nagy bűne, hogy azt hazudja, hogy a magyar kormány luxusnak, fölöslegesnek állítja be a környezet- és természetvédelmet.
Schmuck Erzsébet nagy bűne, hogy megpróbál vihart kavarni egy teáscsészében.

A Világbank adatai szerint Magyarországon az egy főre eső széndioxid kibocsájtás 1984-ben volt a legnagyobb 8,52 tonna/év. Ez az érték 2014-re 4,27 tonna/évre (felére) csökkent.
Csehország széndioxid kibocsájtása 2014-ben 9,17 tonna/év/fő volt, 2,15 szöröse a Magyarországinak.
Németország széndioxid kibocsájtása 2014-ben 8,89 tonna/év/fő volt, 2,08 szorosa a Magyarországinak.
Magyarország az emberiség teljes szén-dioxid-kibocsátásának alig több, mint egy ezrelékéért (0,14 százalékáért) volt felelős 2016-ban.

A Privátbankárnak a témával foglalkozó mai cikke szerint:
"ezeknek az intézkedéseknek csak akkor van bármi értelme, ha a rendszerek annyira kiterjedtek, hogy az egyes államoknak nincs lehetősége potyautaskodni és kimaradni a sokszor magas költséggel járó intézkedések alkalmazásából."

Ez az LMP egy megyei listát nem tudott összehozni. Még az utódpártja is 4 megyében állított listát. Szerényebben minisztériumok felállításával!

A magyar klíma a cigányok miatt romlik.

Még oktatási meg egészségügyi minisztérium sincsen, klímaügyekkel foglalkozhatnak a már meglevők.

Fenntarthatósági minisztérium :) Mit akarnak ezek fenntartani? Egy megyei listát nem voltak képesek összehozni. Momentum kills the LMP. A megújult Galilei kör. Azok négy vármegyében tudtak listát állítani. 200 képviselőjelöltje van a Momentumnak. A 39 ezerből. 3 900 önkormányzatba. valasztas.hu

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés