Búcsúzásképp

Juncker: Orbán magyar vezető, nem európai

2019. szeptember 12. 12:43
Az Európai Bizottság távozó vezetője szerint a magyar kormányfő – akire egykor felnézett – nem győzte le őt.

A páneurópai hírcsatorna, az Euronews interjút készített az Európai Bizottság még hivatalban lévő vezetőjével, aki – a nyilvánosságra hozott részlet szerint – a következőket mondta: „Orbán ezt akarta, de nem győzött le. Bár nagy különbségek vannak a gondolkodásunkban, a személyes kapcsolatunk továbbra is jó. Emiatt időről időre viccelődni is tudunk. Felnéztem Orbán Viktorra a nyolcvanak évek végén, hiszen szembeszállt a szovjet megszállással. Egy hős volt Magyarországon. Mindig nagyon tiszteltem őt. De aztán egy útkereszteződésben ő másfelé fordult. Kevésbé európaivá vált, és agresszív lett a Bizottság irányába. Annak ellenére is, hogy a bizottság sokat tett Magyarországért, amit privát körben, magánbeszélgetéseken Orbán is elismer. De nyilvánosan nem.”

Majd egy kérdésre válaszul kifejti, mit ért az alatt, hogy Orbán magyar vezető: „Azt jelenti, hogy az ő első számú gondja az országa, nem pedig Európa. És ez hatalmas hiba. Ha csak a saját országunk érdekel bennünket, ahol feltüzeljük az érzelmeket anélkül, hogy figyelnénk a tágabb európai összefüggésekre, akkor nem vagyunk európai vezetők, vak nemzeti vezetők vagyunk.”

Összesen 198 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hála a jó Istennek, hogy így van, igaza van Junkernek! Abban persze nem, hogy neki és sok hasonló isiászos, gyenge jellemű vagy származási degeneráltnak ez nem tetszik, de az a magánügyük.

Érdekes, eddig azt hittem, hogy a "magyar" és az "európai" azok nem egymást kizáró tulajdonságok, hanem a "magyar" az az "európai" halmaznak egy részhalmaza. Szóval, nem hogy nem egymást kizáró dolgokról van szó, hanem ha valaki "magyar", akkor az szükségszerűen "európai".

De hát, mindig tanul az ember...

"Orbán magyar vezető, nem európai"

Ez a dolga...

Egyre inkább úgy tűnik, néhány jó nagy aknát itt hagyott Juncker az új bizottságnak. Az egyik legnagyobb, hogy nem teljesítette a törökök felé tett vállalását. Ezért a törökök szívesen útjukra engedi a náluk levő migránsokat.

A Vörös Hadsereg nagyobb volt itt, mint a 'néphadsereg'. Az ország meg tele kollaboránsokkal.

Juncker legfőbb problémája Orbánnal éppen az, hogy utóbbi képes figyelni a tágabb európai összefüggésekre, és tudja, mire megy ki a játék.

Most már, a "lejárt szavatosságú" Juncker nemigen érdekes. Orbán marad, ő eltűnik. Orbán mindig az EU érdekeit is nézte, hiszen ami jó Magyarországnak, az jó az EU-nak is. Vagy megszokottabb formulával, az erős nemzetek Európája erős.

Persze, hogy nem győzte le, mert az isiásszal nem lehet versenyezni.

Mi a békés út? Belesimulni a Juncker féle mainstreambe? Orbán a békés utat választja. Vitázik, érvel, képviseli az álláspontját. Választásokat nyer, és képes érvényesíteni az általa fontosnak tartott érdekeket. Melyik nem békés út?

Ha Juncker védekezik, akkor ez azt jelenti, hogy legyőzték.

Az már régen idejétmúlt. Most a migrációs hátterűek "seggnyalása" a mainstream. Akik nem éppen filoszemiták. Izrael - hasonlóan a nagy Bástya elvtárshoz - már szart ér. Sőt, az igazán haladók szerint az izraeli miniszterelnök antiszemita. Hisz találkozott Orbánnal.

Minden ország vezető politikusa elsősorban saját népe érdekét tartsa szeme előtt és azt próbálja egyeztetni más országokéval.

"Juncker: Orbán magyar vezető, nem európai"
Majd, ha Európa visszaadja a magyaroknak Magyarországot,
akkor Orbán európai vezető lesz, addig: magyar.

Az isiász győzte Juncker elvtársat, de nagyon.

Csak azért, hogy az új bizottságnak minél nehezebb legyen.

Sajnos Juncker pedig semmilyen vezető nem volt. Nem sok mindent tud felmutatni az eltelt évekből.

Juncker meg leginkább RTL-ország és a Banque de Luxembourg vezetője, és nem Európa vezetője, mert az sose volt.

De most könyörgöm: miért ne lenne Magyarország vezetője, ha már Magyarország miniszterelnöke, és magyarország választópolgárai választották meg éppen ezért???

Mi a francot kellene Európát vezetgetnie?

És egyáltalán: miért kell VALAKINEK IS Európát vezetnie? Elég volt a Napoleonokból és Hitlerekből, merci beaucoup, dankeschön!

Viszont ez az európai vezető nem őrködött a szerződésen, gyengítette Európát, felrúgta Dublint,Schengent embercsempészek és spekulánsok kedvéért. Nem hogy Svájc, Norvégia, Ízland, Balkán nem csatlakozott, de UK-nak is elment a kedve a német Uniótól. Afrikai, ázsiai siherehadat szabadított rá Németországra. Euroválság. Maradt volna luxemburgi vezető!

A távolból érkezők elfogadásában több száz éves magyari tapasztalat gyűlt össze amit a távozó európai vezetőnek most lesz ideje átolvasni. Tatár, oszmán, német, oláh, szovjet. - nem mind volt az európai életmód része..

A távolból érkező turistákat tömegével örömmel fogadjuk, ha rendesen viselkednek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés