Karácsony tűzbe tenné kezét a kampánycsapatáért

2019. szeptember 11. 12:42

Szerinte a kormánynak nem azért kell támogatnia Budapestet, mert főváros a Fideszre szavaz, hanem azért, mert az a nemzet fővárosa. 

2019. szeptember 11. 12:42

Útszéli zsarolásnak tartja és a leghatározottabban visszautasítja Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje, hogy a kormány azzal próbálja megfélemlíteni a fővárosiakat, hogy ha nem a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István nyer az októberi önkormányzati választáson, akkor érvényét veszíti a Budapest-megállapodás.

Karácsony Gergely szerdán Budapesten, a XIII. kerületi Visegrádi utcai Egészségközpont előtt felidézte, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban arról beszélt, hogy a tavalyi év végén a kormány és a főváros között született megállapodását Orbán Viktor magánemberként kötötte meg és ha nem a Fidesz jelöltje nyer, akkor semmissé válik. Az ellenzéki jelölt közölte, arra biztatja a budapestieket, hogy ne engedjenek a zsarolásnak.

Nemzeti húrokat pengetett

Hozzátette: a kormánynak nem azért kell támogatnia Budapestet, mert főváros a Fideszre szavaz, hanem azért, mert az a nemzet fővárosa. Karácsony Gergely a leghatározottabban felszólította Tarlós Istvánt, kérje ki a maga és a budapestiek nevében, hogy a kormány így áll a fővároshoz. Nyilatkozzon arról, hogy elfogadhatónak tartja-e, hogy a Fidesz úgy akarja győztes jelöltté tenni, hogy megzsarolja a budapestieket. Tarlós István egyetért azzal, hogy ha nem ő lesz a főpolgármester, akkor a város vesszen el? – sorolta kérdéseit.

Elmondta, ha főpolgármester lesz, akkor véget vet a paktumpolitizálásának és az lesz a feladata, hogy minden budapestit képviselve leüljön a tárgyalóasztalhoz mindenkivel. Nem rajta múlik majd, milyen lesz a viszonya a kormánnyal – jegyezte meg. A főpolgármester-jelölt beszélt arról is, hogy zajlik „Stadion Stop” aláírásgyűjtésük annak érdekében, hogy stadionok helyett az egészségügyet fejlesszék. Kitért arra, hogy a Visegrádi utcai Egészségközpontnak a kerület vezetése saját forrásból biztosította a CT- és MR-készülékekhez szükséges forrásokat.

Levelet ír Tarlósnak a vita miatt

Arra a kérdésre, hogy Tarlós István szerint nincs akadálya a főpolgármester-jelölti vitának, de az ügyben az ellenzéknél pattog a labda, Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „halleluja”, legyen vita, neki nincsenek feltételei. Ha Tarlós István úgy gondolja, hozza a szárnysegédeit, a többi fideszes jelöltet, akkor hozhatja őket is – tette hozzá, jelezve, a vita ügyében a nap folyamán levelet ír a főpolgármesternek. (Ezt az ígéretét betartotta az ellenzéki jelölt, a levél itt olvasható.)

Kapott kérdést arról, hogy a Magyar Nemzet birtokába jutott egy újabb fénykép a VIII. kerületi tiltott választói adatbázis-építésről. A jelölt kijelentette: tűzbe tenné a kezét a kerületi kampánycsapatért, állnak a vizsgálat elé, ki fog derülni semmilyen jogszabálysértés nem történik. Szerinte a fénykép semmit nem bizonyít. A zuglói ügyeket, a kerület gazdálkodását firtató kérdésre azt mondta, Zuglónak nincs adóssága, nem is kérték a kormányhivatal engedélyét a hitelfelvételhez.

A sajtótájékoztatón jelen volt Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere is.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2019. szeptember 14. 07:31
"Karácsony tűzbe tenné kezét a kampánycsapatáért" ´ Én meg Karácsonyt tenném tűzbe érte.
puszika
2019. szeptember 13. 15:02
....és a választások után ROKKANTNYUGDÍJÉRT folyamodna az illetékes szervekhez! Ki van ez találva,hogy munka nélkül jusson pénzhez.
Mich
2019. szeptember 13. 10:37
Zsivány a zsiványért...
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. szeptember 11. 22:54
"Karácsony tűzbe tenné kezét a kampánycsapatáért" Tegye, és hagyja is ott néhány percig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik