Karácsony tűzbe tenné kezét a kampánycsapatáért

2019. szeptember 11. 12:42
Szerinte a kormánynak nem azért kell támogatnia Budapestet, mert főváros a Fideszre szavaz, hanem azért, mert az a nemzet fővárosa. 

Útszéli zsarolásnak tartja és a leghatározottabban visszautasítja Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje, hogy a kormány azzal próbálja megfélemlíteni a fővárosiakat, hogy ha nem a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István nyer az októberi önkormányzati választáson, akkor érvényét veszíti a Budapest-megállapodás.

Karácsony Gergely szerdán Budapesten, a XIII. kerületi Visegrádi utcai Egészségközpont előtt felidézte, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban arról beszélt, hogy a tavalyi év végén a kormány és a főváros között született megállapodását Orbán Viktor magánemberként kötötte meg és ha nem a Fidesz jelöltje nyer, akkor semmissé válik. Az ellenzéki jelölt közölte, arra biztatja a budapestieket, hogy ne engedjenek a zsarolásnak.

Nemzeti húrokat pengetett

Hozzátette: a kormánynak nem azért kell támogatnia Budapestet, mert főváros a Fideszre szavaz, hanem azért, mert az a nemzet fővárosa. Karácsony Gergely a leghatározottabban felszólította Tarlós Istvánt, kérje ki a maga és a budapestiek nevében, hogy a kormány így áll a fővároshoz. Nyilatkozzon arról, hogy elfogadhatónak tartja-e, hogy a Fidesz úgy akarja győztes jelöltté tenni, hogy megzsarolja a budapestieket. Tarlós István egyetért azzal, hogy ha nem ő lesz a főpolgármester, akkor a város vesszen el? – sorolta kérdéseit.

Elmondta, ha főpolgármester lesz, akkor véget vet a paktumpolitizálásának és az lesz a feladata, hogy minden budapestit képviselve leüljön a tárgyalóasztalhoz mindenkivel. Nem rajta múlik majd, milyen lesz a viszonya a kormánnyal – jegyezte meg. A főpolgármester-jelölt beszélt arról is, hogy zajlik „Stadion Stop” aláírásgyűjtésük annak érdekében, hogy stadionok helyett az egészségügyet fejlesszék. Kitért arra, hogy a Visegrádi utcai Egészségközpontnak a kerület vezetése saját forrásból biztosította a CT- és MR-készülékekhez szükséges forrásokat.

Levelet ír Tarlósnak a vita miatt

Arra a kérdésre, hogy Tarlós István szerint nincs akadálya a főpolgármester-jelölti vitának, de az ügyben az ellenzéknél pattog a labda, Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „halleluja”, legyen vita, neki nincsenek feltételei. Ha Tarlós István úgy gondolja, hozza a szárnysegédeit, a többi fideszes jelöltet, akkor hozhatja őket is – tette hozzá, jelezve, a vita ügyében a nap folyamán levelet ír a főpolgármesternek. (Ezt az ígéretét betartotta az ellenzéki jelölt, a levél itt olvasható.)

Kapott kérdést arról, hogy a Magyar Nemzet birtokába jutott egy újabb fénykép a VIII. kerületi tiltott választói adatbázis-építésről. A jelölt kijelentette: tűzbe tenné a kezét a kerületi kampánycsapatért, állnak a vizsgálat elé, ki fog derülni semmilyen jogszabálysértés nem történik. Szerinte a fénykép semmit nem bizonyít. A zuglói ügyeket, a kerület gazdálkodását firtató kérdésre azt mondta, Zuglónak nincs adóssága, nem is kérték a kormányhivatal engedélyét a hitelfelvételhez.

A sajtótájékoztatón jelen volt Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere is.

(MTI)

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kitért arra, hogy a Visegrádi utcai Egészségközpontnak a kerület vezetése saját forrásból biztosította a CT- és MR-készülékekhez szükséges forrásokat."

Ugye, hogy megoldható ez a nagy CT meg MR láz!

"Elmondta, ha főpolgármester lesz,"

Nem lesz. Egy ilyen mamlasz dilettáns nem lehet Budapest főpolgármestere.

Már csak egy lehetősége maradt, mivel itthon mindent kipróbált. Jövőre Amerikában elnökválasztás lesz. Ott is lehetne "jelölt". Ezt a pozíciót már úgyis megszokta.

“Elmondta, ha főpolgármester lesz, ...”

Nem lesz.

"a nemzet fővárosa"

Nem a nemzet fővárosa, hanem Magyarország fővárosa.
Ennyit illene tudnia a fővárosi polgármesterségre pályázónak.

Vita:

Felesleges bármilyen vita, mert ismert mindkét személy közigazgatási tevékenysége.
Tarlós István polgármesterként és főpolgármesterkén is megállta a helyét, tevékenységével gyarapítva a közösség vagyonát.

Karásony Gergely pedig leszerepelt polgármesterként, nemhogy gyarapodott volna a kerület vagyona hanem csökkent. Főleg akkor, ha a tartozásokat is figyelembe vesszük.
Ugyancsak leszerepelt az országgyűlési választáson.

A mérleg nyelve egyértelműen Tarlós István felé billen.

Mindezeket figyelembe véve nincs értelme a vitának.

Jó példa erre Gyurcsány Ferenc 2006 évi vitája, ahogy később kiderült, hazudott reggel, délben, meg este.

Van a Gyalog Kakukk Marci, meg meg a Gyalogjáró Karácsony Gergely Faszállító, aki egyben örökös jelölt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés