Az LMP úgy érzi, hogy amit elvállalt, azt teljesítette

2019. szeptember 10. 14:35
Kendernay János szerint nem lenne meglepetés, ha végül nem Trócsányi lenne a magyar biztos.

Az LMP teljesítette, amit vállalt az ellenzéki együttműködés keretében, vagyis megszerezte a szükséges aláírásokat az jelöltállításhoz az önkormányzati választásra - mondta keddi sajtótájékoztatóján a párt társelnöke. Kendernay János hangsúlyozta: pártja jelöltjei, aktivistái és választói készek arra, hogy megküzdjenek a nemzeti együttműködés rendszerének helyi szintű megbontásáért. Az önkormányzatoknak ugyanis szerinte nem a kormányt és a kormánypártokat kell képviselniük, hanem az embereket a kormánypártokkal szemben.

Az LMP az ország szinte valamennyi körzetében része az együttműködésnek és az elvei mentén kötött megállapodást – tette hozzá a társelnök. Szerinte nem a pártjának róható fel az, hogy egyes helyeken mégsem jött létre együttműködés. A megállapodások fontos része volt egy „zöldebb”, fenntarthatóbb ország kialakítása – hangsúlyozta. Kijelentette: a klímaválság ügyét helyi szinten is kezelni kell.

Kendernay János azzal kapcsolatban, hogy Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, azt mondta: a magyar kormányzat képviselője az egyik legfontosabb pozíció betöltésére kapott lehetőséget.

Hozzátette: bízik abban, hogy Trócsányi László és a kormányzat érzi ennek a súlyát és képes a parlamenti meghallgatására kellően felkészülni. Szerinte azonban ez nehéz lesz, „mert Magyarország az elmúlt években nem arról tett tanúbizonyságot, hogy egy ilyen magas presztízsű pozíciót kaphasson”. Ezért – mint fogalmazott – nem lepődne meg, ha végül a kormányzatnak egy más biztosjelöltje lenne, aki egy másik pozíciót nyer el.

(MTI)


 

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés