Straight Pride-ot rendeztek Bostonban

2019. szeptember 2. 13:47
Milo Yiannopoulos volt a rendezvény legfőbb marshallja.

Szombaton Bostonban tartották a Straight Pride nevű felvonulást, ami a heteroszexuális emberek számára szervezte a felvonulást – közölte az AP aznap. A Washington Post fotójának tanulsága szerint azonban melegek is felvonultak a rendezvényen.

Magát a rendezvényt ellentüntetések kísérték, emiatt kisebb összetűzések is kialakultak: a rendőrség közlése szerint 30 embert vettek őrizetbe, az intézkedések során négy rendőr szenvedett könnyebb sérüléseket.

A szervező a Super Happy Fun America nevű szervezet volt, amelynek a célja a rendezvénnyel az volt, hogy felhívja a figyelmet a heterószexuálisokra, akik szerintük mostanság elnyomott kisebbség lettek. Milo Yiannopoulos – aki konzervatív melegként határozza meg magát – a rendezvényen felszólalva úgy fogalmazott: „Itt az idő egy S-betűt adni az LGBTQ-hoz!”

A felvonulás során érintette az „egyenes” tömeg azt a középiskolát, ahol bátorítják a meleg fiatalokat, hogy vállalják fel magukat: az Emerson College diákszállásainál az orraikat az ablaküvegekhez nyomva tiltakoztak az iskola politikája ellen, amely szerint nincs szükség a heteroszexuálisok büszkeségére.

Az  ellentüntetők által többször elhangzott a „Free Palestina” szlogen. A felvonulásról videó is készült, ezt fent megtekinthetik.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés