A kormány hibájából nem jutnak a pénzükhöz az idős orvosok

2019. szeptember 2. 11:45

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
A kormány alkalmatlansága miatt azok az orvosok járnak rosszul, akik a hiányzó egészségügyi dolgozókat próbálják pótolni.

„Két hónapja nem kapják meg a nyugdíjpótló ellátásukat a közkórházakban, nyugdíj mellett dolgozó idős orvosok. Mindez a kormány hibája, hiába adták le időben a továbbfoglalkoztatási kérelmüket, későn kapták meg rá a jóváhagyást.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány alkalmatlansága miatt azok az idős, nyugdíjas orvosok járnak rosszul, akik a hiányzó egészségügyi dolgozókat próbálják pótolni, hogy ne omoljon össze végképp a rendszer. Van olyan kórház is, ahol inkább a saját forrásaikból előlegezték meg a nyugdíjas orvosok pénzét, de ez sem megoldás, hiszen a kórházak messze nincsenek olyan helyzetben, hogy ilyen luxust megengedhessenek maguknak. Mi, európai magyarok az európai egészségügyi minimum bevezetését követeljük, hogy az orvosok ne alamizsnáért, ne másoktól elvont pénzekért dolgozzanak, és ne egy tökéletesen alkalmatlan kormányon múljon az orvosok, a betegek, a kórházak sorsa.”

 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annak érdekében, hogy "ne egy tökéletesen alkalmatlan kormányon múljon az orvosok, a betegek, a kórházak sorsa", meg kell akadályozni, hogy az "európai magyarok" még egyszer kormányra kerüljenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés