Oxigén

2019. augusztus 30. 15:07

Tamás Ervin
168 Óra
A közbeszédbe beszivárgott egy olyan téma, amelyről a kormánypárt alaposan lemaradt.

„Csakhogy váratlanul új sebességbe kapcsolt a klímaügy, az erről szóló napi hírek már-már elveszik a népvándorlás fenyegető sztorijainak helyét, s bár a kettő kapcsolatát testes tanulmányok ecsetelik, Kövér urunk leginkább attól esik kétségbe, hogy a liberális hírgyárak »agymosása« miatt a gleccserek eltűnésének következményei még a migrációs ártalmaknál is jobban kezdik foglalkoztatni a közvéleményt. Az, hogy Athénban hűvösebb volt, mint Londonban, arcul csapó döbbenet. Az, hogy nálunk is évszázados csúcsokat dönt a hőmérséklet, másképp, máskor érik be némely termény, valamiféle folyamatra utal, magyarán nem kizárólag a mindig is szeszélyes időjárásra fogható. Képzeletünk könnyebben befogja már, hogy a brazil esőerdő fölcsapó lángjai a Föld oxigénháztartását boríthatják fel. Meglehetősen ismerős az ottani elnök dühödt reakciója, hogy az Amazonas a miénk, nem pedig az UNESCO-é, ő védje, amit akar, de a termőföld növelése, új bányák nyitása országunk eminens érdeke, csakhogy már érzékeljük az érvelés csapnivaló felelőtlenségét. Azt is láthatjuk, hogy külföldi politikustársai a kemény szankciók meglebegtetésével hamar észhez térítik. Ám ezzel még nincs elintézve semmi. A miáltalunk is annyira kedves szuverenitás e témában totális vereséggel fenyeget. A személyes példamutatástól csak egyetlen híd vezet az országokon átívelő, globális példamutatásig. A környezeti változások ajtói nem zárhatók kizárólag nemzeti kulcsokkal, de épülő lőterekkel, stadionokkal sem. Tényleg valós veszély a népességrobbanás, a mostoha sorsú afrikaiak ökológiai lábnyoma azonban sokszorosan kisebb, mint a túlfogyasztó kényelemben élőké – és ezzel a felelősséggel előbb-utóbb meg kell ismerkednie az emberiség gazdagabb felének.

A közbeszédbe tehát beszivárgott egy olyan téma, amelyről a kormánypárt alaposan lemaradt. Ahhoz, hogy az ellenzék képes-e élni vele, kibontani, s a migránsveszélyről némi »oxigént« átcsoportosítani, hogy a kivágott fáktól eljuthasson a megmentendő erdőkig, egyelőre csupán a terep adott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A közbeszédbe tehát beszivárgott egy olyan téma,"
Helyesbítés:
A közbeszédbe tehát beszivárgott egy olyan megtévesztő álhír, - menetrendszerűen, ütemezetten -, amely a profithajsza világrombolását, a Rothschild Co. "mesterművét" igyekszik elfedni, kitörölni a médiafelületekről..., a közérdeklődésből.

Jajj, már megint azzal a logika nevű izével jössz, ami teljesen marginális a ballibeknél! Az csak a fehér férfiak találmánya arra, hogy elnyomják a többséget!

Minek ide erdő, majd kivesszük a vízbüla zoxigént!

Ha jól emlékszem, az algák termelik az oxigén 90%-át.
Az erdők felgyújtásának, vagy akármilyen irtásának nem örülök, pedig ez lesz a sorsuk. Nem csak a fák pusztulnak, hanem az állatok is benne égnek, vagy amelyek el is menekülnek, szűkül, vagy megszűnik az életterük.

A korrupciós téma kifulladni látszik, ezért találták maguknak az új furkós botot, amivel majd a jogállamiságot megkérdőjelezik.
A ballib vesztett a meleg génekkel és a korrupció vizsgálattal kapcsolatban. Ezt tudják, de a saját olvasóik előtt elhallgatják.

Pontosan. A maga módján egyébként ez egy őszinte cikk. Miközben azt állítja hogy a migráció kérdése politikai blöff, elismeri, hogy a baloldal a zöld kérdést ugyanolyan politikai blöffnek tekinti.

Tudjuk, mit tettek tavaly nyáron, meg azelőtt, meg azelőtt...
Ne reménykedj: sohasem lesz elfeledve, ellenkezőleg...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés