A kazah állam besegít: félmillió polgár adósságát fizeti ki

2019. augusztus 29. 22:39
Az intézkedés elsősorban az árvákat, nagycsaládosokat, fogyatékkal élőket és a rossz szociális helyzetben lévő családokat célozza meg.

Egyszeri akciót hirdetett a kazah állam: félmillió kazah állampolgárának fizeti vissza adósságai egy részét – írja a Euronews. Az intézkedéssel az ország legszegényebb polgárait segítenék.

Kazahsztán munkaügyi és társadalmi ügyekért felelős minisztere, Szvetlana Zsakupova elmondta: a hiteleket az állami költségvetés terhére fizetik vissza a bankoknak. A számítások szerint 105 milliárd kazah tengét áldoznak a célra – ez több, mint 81 milliárd forintot jelent.

A kazah elnök júniusban hozott rendeletet arról, hogy „csökkenteni kell a kazah állampolgárok adósságállományát".

A fenti intézkedés elsősorban az árvákat, nagycsaládosokat, fogyatékkal élőket és a rossz szociális helyzetben lévő családokat célozza meg, akik kenyérkereső híján már eddig is segítségre szorultak. Az akcióban azok jogosultak részt venni, akiknek június elsejéig az adóssága nem lépte át a 2,3 millió forintos küszöböt, az ő adósságukat maximum a tizedével csökkenti az állam.

Az ásványkincsekben és fémekben gazdag Kazahsztán az egyik leggazdagabb közép-ázsiai ország. A WEF rangsora szerint a világ 144 országból az 57. Ez azt jelenti, hogy előrébb áll, mint Ciprus, Románia vagy akár Magyarország. A Világbank adatai szerint az éves, átlagos jövedelem 2,4 millió Ft/fő az országban.

(Euronews)

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az okos kazah ezután bemegy a boltba és megveszi hitelre az egész készletet, úgyis kifizeti majd az állam.

nem tortenhetne meg?

Oooo, az mond neked valamit hogy a jelzaloghitelekbol egymilliot kifizet az allam azoknak akiknek 2018 januar 1 utan harmadik gyereke szuletik? Hogy csak egyet mondjak... Tehat nem 2millio max tizedet vagyis 200ezret. Hanem egymilliot.

ne beszelj melle, azt allitottad, hogy Magyarorszagon nem tortenhetne meg olyan, hogy az allam adossagot fizet ki a polgaroknak, en pedig eklatans peldajat hoztam annak hogy mar meg is tortent.

nem mellesleg az egymillios segitseg feltetele a buntetett eloelet, nameg az, hogy valakinek legyen jelzaloghitele, amit eleve nem adtak dologtalanoknak, munkakeruloknek, egyszoval hitelkepteleneknek. szoval a masodik otleted se jott be...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés