DK: A Gyurcsány-kormány nyugdíjrendszerével jobban járnának a nyugdíjasok

2019. augusztus 28. 15:46
Gréczy Zsolt szerint átverte a nyugdíjasokat a kormány.

Gréczy Zsolt szerint havi 7500 forinttal kaphatnának többet a nyugdíjasok, ha még mindig a Gyurcsány-kormány nyugdíjrendszere élne. A DK-frakció szóvivője erről az ATV Start című műsorában beszélt. 

Gréczy Zsolt elmondta, hogy szerinte a választási kampányban nem egyenlőek a feltételek. Szerinte például a nyugdíjasok csak azért nincsenek elkeseredett kormányváltó hangulatban, mert a köztévé nem hitelesen számol be a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóiról. Gréczy a 9 ezer forintos rezsiutalványokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az szerinte „zavaros”, mert se a fával fűtők, se azok nem járnak jól vele, akik nem voltak otthon, mikor kivitte volna nekik a postás az utalványt.

A frakciószóvivő hozzátette, hogy szerinte Demszky Gábor 20 éves városvezetői regnálása alatt sokkal több pozitívum történt a fővárossal, mint Tarlós vezetése alatt. Szerint ezt mutatja az is, hogy Budapest adóbevételei a töredékére estek ahhoz képest, mint amennyit a főváros megtermel a magyar GDP-ből.

 

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 7500 Ft többlet nyugdíjnál arra gondolt Gréczy, hogy a svájci indexálás miatt ennyivel lenne több a nyugdíj?
Ez lehet, de a svájci indexálást már Gyurcsány, vagy ha nem is ő, akkor Bajnai szűntette meg.
Össze-vissza locsogni ATV segítséggel könnyű.

Ilyenkor mindig nagyon sajnálom, hogy Magyaország nem klónozható. Akkor ugyanis lehetne párhuzamosan egy Gyurcsány kormányozta Mo is, és a kettőt össze lehetne hasonlítani. De a két ország közé feltétlenül kellene egy szögesdrót kerítés géppuskás őrökkel, ami a Gyurcsány-hívő gazdasági menekültek Orbanisztánba irányuló mozgását megakadályozná..

Gréczy elve: ha már hazudsz, ne kicsit, hanem nagyot hazudj. Itt nem a nyugdíjrendszerek különbségéről van szó pusztán, hanem a Gyurcsány által produkált teljes, minden szempontból való gazdasági csődről, ahol mindenki kárvallott volt.

"Demszky Gábor 20 éves városvezetői regnálása alatt sokkal több pozitívum történt a fővárossal, mint Tarlós vezetése alatt"

Akkor Tarlósnak van még pár éve. Utána egyenleget készítünk, jó?

Feriéknek ugye azért kellett pár nap alatt aláírni az IMF-EU készenléti hitel szerződést, mert pár hónapnyi nyugdíjra való maradt a kasszában.

"Gréczy Zsolt szerint havi 7500 forinttal kaphatnának többet a nyugdíjasok, ha még mindig a Gyurcsány-kormány nyugdíjrendszere élne."

Én meg megdughatnám Megan Foxot. NINCS Fletó-kormány. Megbukott, pont a csőd miatt kellett végre lemondania. 2010-es választásokon el sem indult. Kecskeházyt improvizálták az mszp listavezetőjének. Lúdas Mutyis sem mérette meg remek kormányzását választáson. Később dobták át USA-ból megmenteni a hazát.

A Mozgalom tök sikeres néppártosodása után ez a Dobrev-Klein lett az ellenzék vezető ereje :)
Fele annyi szavazója van, mint a Mozgalomnak a csúcson.

Ha lenne cseppnyi ítélőképességük, akkor a DK-nak és az MSZP-nek mélyen kussolni kellene nyugdíjtémában. Emlékezzünk csak, mivel akarták lejáratni a Fideszt a 2010-es választások előtt! Azt terjesztették, hogy a Fidesz drasztikusan csökkenteni fogja a nyugdíjakat, mert a svéd nyugdíjrendszert akarja bevezetni. Pedig az pont logikus és a népesség (aktívak és nyugdíjasok) egésze szempont a legigazságosabb lett volna. Továbbá teljesen kikapcsolta volna a politika közvetlen szerepét a nyugdíjak alakulásában, így nyugdíjak alakulása nem lehetett volna kampánytéma.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2019. augusztus 28. 21:14

Tudjuk, hogy mire képes a Gyurcsány kormány, láttuk. És nem felejtjük el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés