Jakab: A 2022-es kormányváltáshoz október 13-án kell megvenni a belépőjegyet

2019. augusztus 24. 10:59
A párt frakcióvezetője szerint a Jobbik politikusai minden önkormányzatban a „tisztesség csendőrei lesznek”.

A kormányt képviselő fideszes helytartók és a lakosság érdekeit szolgáló lokálpatrióták között kell választaniuk az embereknek az október 13-i önkormányzati választáson – mondta Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szombaton Budapesten tartott kampánynyitó sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, az előző hónapokban az ellenzéki oldalon különböző világnézetű emberek egyeztettek azért, hogy közösen gondolkodjanak, miként lehet jobbá tenni a magyar települések sorsát.

Kifejtette, a jobbikosok azért ültek egy asztalhoz nagyon sok párttal, civil szervezettel, helyi lokálpatriótával, hogy a magyar városokat és falvakat „visszafoglalhassák a Fidesztől”, majd visszaadhassák azoknak, akik képesek újjáépíteni, nem a bal- vagy jobboldal, hanem a tisztesség útján. Mint mondta, a Jobbik politikusai minden önkormányzatban a „tisztesség csendőrei lesznek”.

Mi leszünk a garancia arra, hogy a magyar városokat és falvakat soha többé ne fosztogathassák azok, akik egyébként harminc éve fosztogatják párthovatartozástól függetlenül” – hangoztatta. A Jobbik politikusa kijelentette, a Fidesz kétharmada az „önkormányzatokban épült ki”, ezért szerinte „ott is kell elbuknia”. „Orbán Viktor úgy tekint a magyar városokra és falvakra, mintha azok a saját birtokai lennének” – fogalmazott, majd hozzátette, „ha most ősszel őfelségét megfosztjuk a birtokaitól, akkor megfosztjuk a trónjától is”. Jakab Péter szerint a „2022-es kormányváltáshoz október 13-án kell megvenni a belépőjegyet”.

Kérdésekre válaszolva megjegyezte, az ország minden településén arra törekszenek, hogy az ellenzéknek egyetlen közös jelöltje legyen, de ezt nem lehet maradéktalanul megvalósítani 3200 helyszínen.

(MTI)

Összesen 178 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jákobék október 13.-án saját maguknak adják a csendőrpofont.

Gyurcsány Ferenc írja a blogján.

"A centrális erőtér összeomlott. Mert a konstrukció lényege az volt, hogy mivel a Jobbik és a demokraták soha nem fognak tudni együttműködni, a Fidesz relatív többséggel is tartósan a hatalmi centrumban tud maradni.
De a helyzet megváltozott. A Fidesz foglalta el a radikális jobboldalt, a Jobbik meg behúzódott a mérsékelt jobboldalra, így megszűnt a korábban áthidalhatatlannak vélt távolság a kormánypárt bal- és jobboldali ellenzéke között.
Az önkormányzati választásokra készülve így állt elő az a helyzet, hogy települések, kerületek sokaságában egy az egy ellen küzdünk.
Szavazhatsz a Fidesz vagy az egységes ellenzék jelöltjére.
Az eredmény valójában borítékolható.
Ebben a felállásban, megreped a kormánypárt hatalmi monopóliuma, vége lesz annak a helyzetnek, hogy a központi és a helyi hatalom is egy kézben összpontosul. Létrejön a kormányzati hatalom helyi ellensúlya.
Lesznek kerületek, városok szabad nyilvánossággal, demokratikus közélettel, elegendő erővel, hogy ha kell, fellépjenek a diktatorikus központi hatalommal szemben.
Ezek a települések fogják táplálni az egyre egységesebb ellenzék erejét a későbbi küzdelmekre.
A ma kezdődő önkormányzati választási kampány ezért sokkal többről szól, mint hogy ki lesz a polgármester vagy valamelyik képviselő. Az előttünk álló választás a Fidesz megbuktatásához vezető út egyik legfontosabb mérföldköve lehet."

Úgy látszik Jakab elvtárs onnan informálódik. Arról már nem is beszélve, hogy az önkormányzati választás nem arról szól, hogy miképpen buktassuk meg a kormányt, hanem arról, az önkormányzatok hogyan tehetik élhetőbbé a településeket. Erről kellene szólni a kampánynak és nem a hatalomról, hatalmi technikákról. Ehhez azonban nem értenek, amit az elmúlt 30 éves kormányzati+ellenzéki tevékenységük bizonyít.

Jakab csendőr pingvint talál az utcán. Beviszi az őrszobára. A csendőrkapitányt nagyon zavarja a madár hangja, ezért parancsba adja Jakabnak, hogy vigye el az állatkertbe. Másnap reggel, mikor a csendőrkapitány bejön az őrszobára, elsőként a pingvinnel találkozik. Tajtékzó arccal rohan Jakabhoz:
- Most azonnal vigye el ezt a dögöt az állatkertbe! Mire Jakab:
- Főnök, nem vihetném ma inkább moziba? Az állatkertben tegnap voltunk.

Nektek már se jegy, se lap...

Jakab csendőr a hangszerboltban:
- Kérem azt a furulyát, meg azt a harmonikát.
- A poroltót viheti, de a radiátort nem szereljük le.

Jakab húsvétra bárányt vesz a juhásztól.
A juhász hagyja, hogy ő válassza ki, melyik
bárány kell. Amikor a fizetségre kerül a sor,
a juhász megkérdi:
- Maga ugye ellenzéki politikus?
- Erre meg miből jött rá?
- Csak mert a pulit viszi..

Jakab és barátja bemennek a zsinagógába és látják, hogy a rabi feje be van kötözve.
- Hát magával meg mi történt?
- Hát fiam elcsúsztam a folyosón és bevertem a fejem a radiátorba.
Kint megkérdezi Jakab barátja:
- Te! Mi az a radiátor?
- Mit tudom én nem vagyok vallásos.

Lényegében el sem indultok a választáson, idióta.

Válaszok:
hátakkor | 2019. augusztus 24. 16:04

Sőt, ez már 2014-ben megtörtént. :)

Decens, mérsékelt jobboldaliak, Fletó ízlése szerint. :)))))))

2022-ben nem kell kormànyvàltás, ezért most sem veszünk rà Jákob-jegyet. Viszont Jàkob megvàltotta jegyét a Dobrev-Klein vonalra.

Zàzri nagyformátumú javaslatàt - hogy pártok ne induljanak önkori választásokon - a Mozgalom fegyelmezetten tartja. A vàlasztások éjjelén Jàkob és Roy Feriékkel fog tàncikàlni.

Mióta kell kormányváltáshoz belépőjegy?

Jákobéknak úgy hiányzik minden választás, mint üveges tótnak a hasraesés.

A kormány rendben van. Ha a Dobrev-Klein leváltja a Mozgalmat, az a belső dolguk. Most FeGyőrék a Mozgalom. Galilei kör huszonhatodik fejezete. Második kiadás.

A nagy októberi siker utàn ez a kis f@sz simàn puccsolja Royt és pàr évig még elziziznek a Parlamentben. Ilyen Skoda, olyan Skoda.

Nektek biztosan ő a testreszabott, kigyúrt, trendi messiás.
Semmi akadálya: válasszátok meg, kétharmaddal, és kész!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés