Legyen a Te környéked a föld új tüdeje!

2019. augusztus 23. 16:20

A divatsajnálkozástól nem változik semmi. Ha nem azt várod, hogy más tegyen helyetted, hanem a kezedbe fogod az ásót, te is tehetsz a klímaváltozás ellen.

2019. augusztus 23. 16:20
Sárhegyi Zoltán
Facebook

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb kórházlelkészének kommentárja

„Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam egy apróságon. Mindenki arról posztol, hogy ég az Amazonas menti esőerdő. Persze, mindez nagyon rossz, de a faces divatsajnálkozástól nem változik semmi. Bármennyire is fontosnak, nagynak képzeled magad, nincs ráhatásod a brazil esőerdőkre egy-két poszttal. Viszont a klíma érdekében bizony te is tehetsz valamit: néhány ezer forintért már egész tisztes facsemetéket lehet vásárolni. Van némi munka az elültetésükkel, de a kertedben, a házad előtt, a gyereked iskolájában, a munkahelyed kertjében javítja a klímát. És ha Te ülteted el, te szenvedsz a megfelelő gödör kiásásával, te szívod a trágyaszagot, amikor bekevered a fácskád alá, akkor nem hagyod, hogy a fa kipusztuljon, gondozni is fogod. Ha nem azt várod, hogy más tegyen helyetted, hanem a kezedbe fogod az ásót, te is tehetsz a klímaváltozás ellen. Tudom, hogy divat sajnálkozni, sőt szokás, jó magyar szokás. De talán tenni érdemesebb. Legyen a Te környéked a föld új tüdeje!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tolice
2020. január 28. 19:47
Nem is értem az egész oldalt. Mi köze a faültetéshez a cigányoknak a politikának. Ha sajnálkozni akartok az ausztráliai tűzön, tegyetek, ha tenni akartok ellene pl. faültetéssel tegyetek, de mocskolódni barmin csúny dolog.
tintapaca
2019. augusztus 24. 10:35
Húsz évig voltam városi paraszt. Ültettem 54 gyümölcsfát, 16 diófát, 8 szelídgesztenyét, az ötven szőlőtőkét örököltük az előző tulajdonostól. A konyhakert kb. 200 négyszögöl volt. Permeteztem csalánnal, vegyszerrel. Volt, amikor a falusiak mindent elloptak, mert nem a faluban laktunk. A présházat direkt nyitva hagytuk, hogy a feltörésével ne okozzanak kárt a tolvajok. Amikor már a kapát, kaszát, ásót, gereblyét is ellopták, feladtam. Az művelje földecskéjét hobbi szinten, akinek van családi háza, megvédhető zártkertje. A 100 kiló marhahús - Kuncze Gábor -, meghirdette a megélhetési bűnözést, és a rendőrség azóta sem tesz semmit a kisemberek tulajdonának megvédéséért. A Hothy-korszak csendőrségének gyalogos járőre egy szolgálatban 40 km őrjáratot teljesített a mezőgazdasági területeken, földutakon. A mai rendőrséget még kényelmes közutakon sem látjuk, pedig ötször annyian vannak, mint a csendőrség létszáma volt (12.700). A technikáról nem is beszélve. A tulajdonvédelmet a hatóságok magánügyként, nem közügyként kezelik. Pont. (Azért tavalyelőtt, novemberben ültettem két kajszi fácskát a családi házunk kertjében.)
gacsat
2019. augusztus 23. 21:44
20 nagy fám van. A szomszédomnak nem tetszik.
nemecsekerno_007
2019. augusztus 23. 19:09
Jaja, faültetéssel sokat lehet csökkenteni a CO2 szintet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik