Legyen a Te környéked a föld új tüdeje!

2019. augusztus 23. 16:20

Sárhegyi Zoltán
Facebook
A divatsajnálkozástól nem változik semmi. Ha nem azt várod, hogy más tegyen helyetted, hanem a kezedbe fogod az ásót, te is tehetsz a klímaváltozás ellen.

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb kórházlelkészének kommentárja

„Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam egy apróságon. Mindenki arról posztol, hogy ég az Amazonas menti esőerdő. Persze, mindez nagyon rossz, de a faces divatsajnálkozástól nem változik semmi. Bármennyire is fontosnak, nagynak képzeled magad, nincs ráhatásod a brazil esőerdőkre egy-két poszttal. Viszont a klíma érdekében bizony te is tehetsz valamit: néhány ezer forintért már egész tisztes facsemetéket lehet vásárolni. Van némi munka az elültetésükkel, de a kertedben, a házad előtt, a gyereked iskolájában, a munkahelyed kertjében javítja a klímát. És ha Te ülteted el, te szenvedsz a megfelelő gödör kiásásával, te szívod a trágyaszagot, amikor bekevered a fácskád alá, akkor nem hagyod, hogy a fa kipusztuljon, gondozni is fogod. Ha nem azt várod, hogy más tegyen helyetted, hanem a kezedbe fogod az ásót, te is tehetsz a klímaváltozás ellen. Tudom, hogy divat sajnálkozni, sőt szokás, jó magyar szokás. De talán tenni érdemesebb. Legyen a Te környéked a föld új tüdeje!”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... a kezedbe fogod az ásót, te is tehetsz a klímaváltozás ellen."
Nem akarok sírásó lenni.

" a hombárfejű büdöscigány szekuritis "
Az ki?

A beleb@szás lenne a megoldás. Attól még, hogy ültet fát és vigyáz rá, mert ő ültette, még lesznek mások sokkal többen, akik ki fogják vágni, mert "nem fagyhat meg, hisz legfőbb érték az ember" :D Megélhetési és egyéb tolvajok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés