Így lesz muszlim kislányból szélsőséges dzsihadista

2019. augusztus 23. 15:54
A „naiv nyugatiaknak” üzen az iszlámról egy ex-muszlim nő.

A „naiv nyugatiaknak” üzen az iszlámról egy ex-muszlim nő – írja a Neokohn.hu a Jerusalem Post nyomán. Yasmine Mohammed nevelőapján keresztül vált muszlimmá, majd egy kényszerházasságból elmenekülve hagyta maga mögött addigi életét.

„Ex-muszlim” – így hívja magát Yasmine Mohammed, akinek nem mindennapi történetéről nemrég egy könyv is született (Confessions of an Ex-Muslim).

Yasmine küldetésének érzi, hogy segítsen azoknak, akik hozzá hasonlóan maguk mögött hagyták muszlim vallásukat, valamint szeretné, ha az általa „naivnak” nevezett nyugat még többet megtudna az iszlám „valós” arcáról.

Mohammed Kanadában nőtt fel. Muszlim neveltetése azután vette kezdetét, hogy édesanyja férjhez ment egy hithű muszlimhoz. Elmondása szerint átlagos gyerekkorát a hidzsáb viselése és a Korán memorizálását „ösztönző” verések váltották fel.

Yasmine később egy Al-Kaida taggal kötött kényszerházasságba jutott, ahonnan életét kockáztatva próbált meg elmenekülni, hogy lányát így menekítse ki a nemi megcsonkítás elől.

Az iszlámnak minden aspektusát megéltem, egészen addig, hogy dzsihadistává váltam” – mesélte Mohammed. „A szélsőséges muszlimok megtestesítője lettem” – tette hozzá múltjához a nő, akinek az életében egy olyan 2014-es beszélgetős műsor hozott fordulatot, amiben a szélsőséges iszlámról beszélgettek. Látva a közéleti vitát, akkor úgy döntött, hogy nyilvánosság előtt beszél az általa átélt tapasztalatokról.

A nyugati demokráciák az arrogancia és naivitás mérgező keverékétől szenvednek, ami miatt önteltté válnak” – fogalmazott az ex-muszlim nő. „Alábecsülik az iszlám erejét, és úgy tekintenek az iszlamisták tetteire más országokban, hogy közben arrogánsan azt hiszik: velünk ez nem történhet meg. Ezt hiszik még akkor is, ha épp az orruk előtt történik.

Mohammed az iszlám és a politikai baloldal összefonódásának veszélyeire és ellentmondásaira is felhívta a figyelmet. Többek között kiemelte: érthetetlen számára, hogyan küzdhetnek az iszlám védelmében olyan nyugati aktivisták, akik egyszerre a nők jogait is igyekeznek hangoztatni.

A zsidóságot illetően végül szintén több megjegyzést tett Yasmine Mohammed, aki szerint muszlim körökben „a zsidó emberek gyűlölete elterjedt – és sokan már fiatal korban elsajátítják azt”.

A muszlim közösségekben a zsidó szót nemcsak pejoratív módon használják, hanem szitokszóként is. Olyan átható gyűlölet, ami már láthatatlan: egyszerűen elfogadott”.

(a kép forrása: jpost.com)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" érthetetlen számára, hogyan küzdhetnek az iszlám védelmében olyan nyugati aktivisták, akik egyszerre a nők jogait is igyekeznek hangoztatni."

ugy hogy mind egyiket mind masikat a legteljesebb mertekben elvtelenul, pusztan szavazatszerzesi celzattal teszik.

Sok ilyen vallomás kell, hogy minél több nyugat ember legyen tájékozottabb.

Az ember lassan örülhet, h. szerény körülmények között élő, sok munkával és felelősséggel bíró közép-európai.

A jólét és dologtalanság úgy látszik, hülyít, amihez hozzájárul vszg. a vallástalanság. Akar hiszik az ateisták, akár nem, az őseik még hittek abban az eszmerendszerben, ami köreikben leginkább gúny tárgya.

Most megyek füvet nyírni, nem lesz könnyű, mert nem kevés és előtte gereblyézni kell. Meleg van még, de a korán kezdődött tavasz miatt igencsak hullanak a levelek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés