Folytatná a kormányzást az Öt Csillag Mozgalom

2019. augusztus 22. 19:16
Luigi Di Maio nem nevezte meg, pártja melyik politikai erővel kíván kormányon maradni.

Az olaszok iránti felelősségnek nevezte a kormányzás folytatását Luigi Di Maio az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője az államfővel tartott egyeztetés végén csütörtökön, azonnali kormányprogramot vázolva fel. 

Luigi Di Maio nem nevezte meg, pártja melyik politikai erővel kíván kormányon maradni. Kijelentette, hogy az M5S nem fél a választások során történő megmérettetéstől, de szerinte az új választásokkal  olyan pénzügyi-gazdasági válsághelyzet alakulhat ki, amely Olaszországot visszataszítja a 2008-as krízis idejére.

A tavalyi parlamenti választásokon azt ígértük választóinknak, hogy megváltoztatjuk Olaszországot, és most nem hagyjuk el a süllyedő hajót - jelentette ki Luigi Di Maio. 

Tíz pontos kormányprogramot sorolt fel, az első helyen a római parlament létszmcsökkentését és "társadalmi igazságosságot" szolgáltató költségvetést említve. Sergio Mattarella olasz államfő nyolc órakor nyilatkozik a sajtónak. 

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Salvini el lessz távolítva, a migriket szállító hajók pedig sűríthetik a járataikat. Ezentúl nem kell majd napokig rostokolniuk az olasz partoknál. Ügyes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés