Önálló Oktatási Minisztériumot

2019. augusztus 22. 11:11

Jobbik
MTI-OS
A Fidesz hagyjon fel értelmiség- és tudásellenes politikájával, átalakítás helyett a mainál több forrást adjon a felsőoktatásnak.

„A Jobbik megdöbbenve és felháborodással értesült arról, hogy sajtóhírek szerint az Orbán-kormány a teljes magyar egyetemi világot a Palkovics-minisztérium alá akarja rendelni. Mindez különösen annak fényében mutatja döbbenetesen a Fidesz tudás-, értelmiség- és tudományellenes politikáját, hogy szeptember elsejétől kezdi meg működését az MTA-tól leválasztott kutatóhálózata is, szintén az Innovációs és Technológiai Minisztérium akaratának megfelelően. A Jobbik véleménye szerint ezt az átszervezési döntést azonnal vissza kell vonni, és végre az oktatási területnek saját minisztériumot kell felállítani, már csak azért is, mert szakmai és politikai meggyőződésünk szerint a közoktatás és a felsőoktatás ügyét nem lehet egymástól elszakítva kezelni és fejleszteni.

Az oktatási rendszernek olyan képességeket és tudást kell közvetítenie, amely a 21. századnak megfelelő képesítéseket ad, illetve a felgyorsult sebességű technikai és informatikai fejlődéssel is lépést tart. A Fidesz hagyjon tehát fel értelmiség- és tudásellenes politikájával, és a tervezett átalakítás helyett juttasson a mainál több forrást a felsőoktatásnak, és adjon végre 21. századi válaszokat a kor kihívásaira! A Jobbik, mint megújult nemzeti néppárt, a szabad és független gondolkodásra, véleményalkotásra alapértékként tekintő polgári-konzervatív gondolatkör alapján minden esetben az értelmiségi létforma szabadsága, függetlensége mellett foglal állást. A Jobbik hosszú ideje hangsúlyozza, hogy az önálló Oktatásügyi Minisztérium felállítása, az egyetemi oktatók európai-színvonalú bérezése ugyanúgy elodázhatatlan lépés, mint a térítésmentes helyek számának növelése, a hallgatói ösztöndíjak emelése és a kollégiumi hálózat átfogó fejlesztése.”

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

HA "az oktatási rendszernek olyan képességeket és tudást kell közvetítenie, amely a 21. századnak megfelelő képesítéseket ad, illetve a felgyorsult sebességű technikai és informatikai fejlődéssel is lépést tart", AKKOR hol lehetne jobb helyen, mint egy INNOVÁCIÓS és TECHNOLÓGIAI Minisztérium alatt?

A betűmérettel történő kiemelések szándékosak voltak. Az érvelés illogikus voltára kívánta felhívni a tisztelt ellenzék becses figyelmét.

Nem értesz. A tisztelt ellenzék tartja az oktatás terén a legfontosabbnak a felgyorsult sebességű technológiai és informatikai fejlődéssel való lépéstartást. Ők írják ezt, nem én. Ha viszont ez a preferencia, akkor bizony az említett minisztérium a legjobb hely.

Az már egy másik kérdés, hogy valóban az-e az oktatás fő feladata, amit a Jobbik a saját közleményében akként nevesít. Tehát nem én...)

Mire jók ezek a közlemények?!?

Úgy értem, ha a "Jobbik" (LOL, már eleve) kifejezést kicseréljük MSZP-re, DK-ra, bármire - zökkenő nélkül olvashatjuk tovább... csereszabatos egyenkommunikáció, megkülönböztethetetlen ballib pártokkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés