Gyulai emberünk

2019. augusztus 18. 08:57

Excellenciás uram! Az volna itt az accusatio, hogy a mi atyafiaink kapják a városi megbízások 95 percentjét?

2019. augusztus 18. 08:57
Mátyás Győző
168 Óra

„Excellenciás uram!

Magam, mint a megye notabilitásainak egyike, csak a harag kénköves nyilaival tudom illetni az ilyes deconspiratiot, mely a minap a vármegyében, közelebbről Gyulán megesett. Ami ráadásul egy korábbi elöljáró által tétetett, s bár a párt jóindulatából kifolyólag kapott rangja nem a felhőrégióban leledz, mégsem egy miserabilis positio. És ez a kurafi képes volt ennen fészkébe pottyantani a hetedhét határba bűzlő excrementumát.

Mert azt semmi körülmény által valódi aspirationak nem tarthatjuk, hogy ő csak az igazság kimondására tőn kísérletet. Amely kimondás ráadásul a titkosság szükséges erényét sem bírta, hanem azonnal a publicatio sorsára jutott, hogy az ellenzéki orgánumok amaz vércsemadár módján csapjanak le rája. És mi volt ama lármás sensatio, amely a közcsendességet veszélybe sodrá? Hogy corruptio uralkodna a városban s a vármegyében. Amely szózatot a phantsmagoria birodalmába kell utalni. Mert hát miért nem véste az exalmajor az ő elméjébe a mi rendszerünk jelmondatát, amely szerint »amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája«?

Az volna itt az accusatio, hogy a mi atyafiaink kapják a városi megbízások 95 percentjét? Hát micsoda nagyvonalúság, már-már túlfokú liberalismus rejtezik eme contractus mélyén! Mert lehetne a saldo akár 100 percent is. És mégis csak csupán 95. Ugyan mi volna itt a großes Problem? Ugyan ki ismerné a mi barátinknál jobban a locus viszonyait és viszonosságit? Ugyan ki mást illetett volna a munka jussa, talán csak nem olyasvalakit, akit az ellenzékhez köt a sympathia?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. augusztus 21. 01:05
1 óra alatt frászt kapna a 168 óra, ha így kellene írniuk, pláne ha beszélniük is. Eredetileg a fideszes alaptörvénytervezetben a vármegye szó szerepelt, de annyira megijedtek az ellenzék idegrohamától, hogy visszakoztak és kemény munkával átdolgozták a tervezetet és törölték a várat.
Peter8811
2019. augusztus 18. 13:44
Nagy méltóságú Mátyás elftársam, nyugdíjam megfelezéséhez casus belli kellett. A körömlehúzásaitokra eddig még nem találtam latin nyelvű okot.
IV. Fawkes
2019. augusztus 18. 12:40
Matyimadárnak mi baja lett, tudja valaki?
atila68
2019. augusztus 18. 12:27
Hunvald
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik