Soros fokozza a CEU finanszírozását

2019. augusztus 16. 13:42

A Nyílt Társadalom Alapítvány meg kívánja növelni az egyetem pénzügyi alapját – jelentette be az Amerikában élő milliárdos.

2019. augusztus 16. 13:42

Soros György üzenetet küldött a CEU közösségének, amelyben megerősíti, hogy még több pénzzel támogatja az általa alapított egyetemet és annak budapesti kampuszát – olvasható a Forbes.hu-n.

Az amerikai diplomák budapesti kiadásának ellehetetlenítésével Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra kényszerítette a CEU-t, hogy az Egyesült Államokban akkreditált képzéseit Bécsbe vigye” – kezdődik a levél, amelyet Soros György, az egyetem alapítója írt a CEU közösségének, és amelyet a CEU továbbított a Forbes szerkesztősége felé.

Ennek ellenére a CEU eltökélt abban, hogy a továbbiakban is folytasson mind tudományos, mind a tágabb közönség számára nyitott programokat budapesti kampuszán — ebben számíthat a Nyílt Társadalom Alapítvány segítségére, valamint az én személyes támogatásomra.” – Írja Soros György.

Ezúton erősítem meg a júniusi bejelentést, miszerint a CEU-nak biztos a jövője: a Nyílt Társadalom Alapítvány meg kívánja növelni az egyetem pénzügyi alapját. Szeretném megköszönni a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt – a nehéz körülmények ellenére – tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akciós token
2019. augusztus 16. 22:58
Gyuri bá jól nyomja!
tango47
2019. augusztus 16. 21:58
Azt a budapesti kampuszt támogatja, amelyik Bécsbe menekült a diktatúra elől?
tango47
2019. augusztus 16. 21:58
Azt a budapesti kampuszt támogatja, amelyik Bécsbe menekült a diktatúra elől?
IV. Fawkes
2019. augusztus 16. 20:38
Tényleg semmi köze Sorosnak a cejuhoz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik