Szökjön be Brüsszelbe az ősz!

2019. augusztus 14. 8:44

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Az uniós liberális elit hátán a hideg futkos annak gondolatától, hogy az új bizottsági elnök más úton járna.

„Az uniós döntéshozók közül sokakat láthatóan megrémített, hogy megválasztása után Ursula von der Leyen arról kezdett beszélni, hogy nagyobb tisztelettel kellene viszonyulni a közép-európai országokhoz, valamint a migrációs válság kezelésében is olyan utalásokat tett, amelyek alapján van remény egy rugalmasabb, ésszerűbb megoldásra. Az uniós liberális elit hátán pedig a hideg futkos annak gondolatától, hogy a kötelező kvóta kierőszakolása és a források elvonásával való megalázó zsarolás helyett az új bizottsági elnök más úton járna. Ezért amit lehet, még kihoznak a hátralévő hónapokból. Továbbléptették a Stop Soros miatti eljárást Magyarországgal szemben, rászálltak az országra a tranzitzónák miatt, és persze minden adandó alkalommal mantrázzák tovább a kvótát.

Junckerék kettős mércéje pedig már csak azért is problémás, mert utolsó hónapjaikat megelőzően volt egy EP-választás, ami ugyan nem rengette meg alapjaiban az európai politika erőegyensúlyát, de kétségkívül alakított rajta. A magyar kormány már az EP-választás előtti hónapokban is többször elmondta, hogy most már nem kellene meghatározó döntéseket hozni, ez pedig most, hogy meg is volt a választók véleménynyilvánítása, különösen érvényes.

Szóval még néhány hónap, és az új bizottság kap egy esélyt, Brüsszelbe beszökik az ősz. Csak addig a régi ne okozzon még több kárt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne erőlködj és ne igyál előre a medve bőrére. Nincsenek szélsőjobbos nácik, csak magukat önkényesen középre pozicionáló szélső balosok és álliberálisok vannak.

Olyanok, akik ma Helmuth Kohlt szélsőjobbosnak minősítenék. Az NDK-s FDJ-ből átemelt Merkel feladata volt őt likvidálni, majd átszínezni a kereszténydemokráciát annak érdekében, hogy a Néppártot megronthassák a beférkőzött, csak nevükben oda tartozó szélsőséges balosok és liberálisok. Ez kellett ahhoz, hogy ők nevezhessék magukat középnek. Ez kellett ahhoz, hogy a liberális média rögtön elítélhesse a jobboldalt, ha az felvállalja saját radikálisait, míg a baloldaltól dicsőség volt ha összeállt a saját, magukat liberálissá átnevezett radikálisaival.

Csak ez történt kedves Arlet, csak az átnevezett kommunista világforradalmi kísérlet folytatódik, más elnevezésekkel, más jelszavakkal, de sokszor ugyanazokkal a személyekkel. Például az Apró dinasztia és Gyurcsány, akik a szovjetbarátsággal alapozták meg pályafutásukat, és akik ismét birodalmat építenének, csak éppen a másik oldalon.

Az általad említett mérsékelt keresztény jobboldal és a mérsékelt szociáldemokrata baloldal eredeti értelmében már nem létezik, az egykori német és osztrák korrupt nagykoalíciós működés erodálta őket. Leszálló ágban vannak, régen elvesztették vezető szerepüket.

Az ő helyükre, az ő nevük alá férkőznek be a militáns liberálisok, a vörös zöldek, erről írtam. Akiket te náci hordaként emlegetsz, azok valóban nem győztek, de nagyobb eredményt értek el, a korábbiakhoz képest, míg a liberálisok, és hát önmaguk által kicsinált hagyományos pártok lejjebb csúsztak. Mindez azért, mert nem volt merszük szembeszállni a liberálnáci médiával, annak hazug, erkölcstelen mindent kikezdő stílusával. Mert most az az újítás, hogy a liberális média politizál, és így nem kell értelmes politikusokat kinevelni, csak olyanokat, aki szervilisen szajkózzák az előírt központi mondanivalót.

Amíg Orbán érvekkel fejti ki, mit, hogyan képzel, addig a liberális politikusok egyetlen értelmes levezetést nem tudnak mondani, csak a sablonokat lehet hallani tőlük. Vagy azt sem, pusztán az ellen oldalt minősítő kifejezéseket. Amíg Orbán vitára alkalmas, vagy akár vitatható kijelentéseket tesz, addig ők csak doktríner módon hirdetik az előírt igét, fenntartva maguknak a sérthetetlenség jogát. Őket csak hódolat illetheti, nem bírálat.

Akik itt a nácizmus és kommunizmus immár kifinomultabb formában újjáépítenék, azok a zöldek és liberálisok az egységes eszmén alapuló diktatórikus birodalom erőltetésével.

Persze az ellenük fellépőket azzal kell vádolni, amit ők tesznek. A múlt században létrehozták mindazt a negatívumot, amit most érvként, minősítésként hoznak fel az ellenük fellépőkkel szemben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés