Szökjön be Brüsszelbe az ősz!

2019. augusztus 14. 08:44

Őry Mariann
Magyar Hírlap

Az uniós liberális elit hátán a hideg futkos annak gondolatától, hogy az új bizottsági elnök más úton járna.

„Az uniós döntéshozók közül sokakat láthatóan megrémített, hogy megválasztása után Ursula von der Leyen arról kezdett beszélni, hogy nagyobb tisztelettel kellene viszonyulni a közép-európai országokhoz, valamint a migrációs válság kezelésében is olyan utalásokat tett, amelyek alapján van remény egy rugalmasabb, ésszerűbb megoldásra. Az uniós liberális elit hátán pedig a hideg futkos annak gondolatától, hogy a kötelező kvóta kierőszakolása és a források elvonásával való megalázó zsarolás helyett az új bizottsági elnök más úton járna. Ezért amit lehet, még kihoznak a hátralévő hónapokból. Továbbléptették a Stop Soros miatti eljárást Magyarországgal szemben, rászálltak az országra a tranzitzónák miatt, és persze minden adandó alkalommal mantrázzák tovább a kvótát.

Junckerék kettős mércéje pedig már csak azért is problémás, mert utolsó hónapjaikat megelőzően volt egy EP-választás, ami ugyan nem rengette meg alapjaiban az európai politika erőegyensúlyát, de kétségkívül alakított rajta. A magyar kormány már az EP-választás előtti hónapokban is többször elmondta, hogy most már nem kellene meghatározó döntéseket hozni, ez pedig most, hogy meg is volt a választók véleménynyilvánítása, különösen érvényes.

Szóval még néhány hónap, és az új bizottság kap egy esélyt, Brüsszelbe beszökik az ősz. Csak addig a régi ne okozzon még több kárt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/153289

Ajánljuk még a témában