El a kezekkel a bulinegyedtől!

2019. augusztus 13. 07:16

Puzsér Róbert
Facebook

Fájdalmas látni, miként lesz a Momentum egykori liberális fiataljaiból szocialista segédcsapat.

„A Momentum másfél éve egyedüli pártként szállt szembe a kádárista házmestertempóval, s kampányolt a bulinegyed mellett a helyi népszavazás előtt: a jövő nemzedék képviselete, a cserbenhagyott fiatalok pártja szelfiket lőtt és aláírásokat gyűjtött a pesti éjszakában.

Hont András vette észre, hogy a Momentum Mozgalom gyurcsányos-szocialista összefogásban induló helyi jelöltje az éjféli kocsmazárással kampányol. Nyilván nem ez a legalávalóbb húzása annak a pártnak, amely másfél éve még a »Fidesz egyenlő MSZP« szlogen szellemében határozta meg magát, a NOlimpia-kampány sikere után pedig annak a Karácsony Gergelynek a főpolgármesterségét támogatja, aki a Fővárosi Közgyűlésben a budapesti olimpia megrendezésére szavazott.

Értem a vigalmi negyedben lakók panaszait, de az éjféli zárás a zóna tönkretételét jelentené, ami sokkal több kárt okozna a kerületnek és a városnak, mint amennyi problémát megold. Az ott élők sérelmeit orvosolni kell, de ez nem a szavazatszerzésből elkövetett hergelésüket, s főleg nem a bulinegyed felszámolását jelenti. Egy orvos nem úgy operál vakbelet, hogy kivégzi a beteget, aztán megállapítja, hogy a fájdalom megszűnt, a műtét sikerült.

A bulinegyed a legjobb, ami Budapesttel az elmúlt harminc évben történt – ma már szervesen a főváros arculatához, gazdaságához, kulturális életéhez és turizmusához tartozik. Fájdalmas látni, miként lesz a Momentum egykori liberális fiataljaiból hónapok alatt szocialista segédcsapat, akik a munkásőrök igyekezetével licitálják túl gazdáikat, ha tiltani és erőt demonstrálni alkalmuk mutatkozik. El a kezekkel a bulinegyedtől!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/153215

Ajánljuk még a témában