A cselekvés ideje

2019. augusztus 13. 6:32

Kottász Zoltán
Magyar Nemzet
Megállapíthatjuk: a frontvonalba került Olaszország hátat fordított a nyugati látszatpolitizálásnak.

„A helyzet ugyanis az, hogy a nyugati haladó értelmiség – a nyugati kormányok többségét beleértve – felmentést adott Carola Racketének. Amikor az olasz kormányt lelketlennek és rasszistának minősítették, felmentést adtak neki az alól, hogy – az embercsempészek példáját követve – líbiai felségvizekről menekítsen ki embereket, majd ezeknek az embereknek a befogadását követelje Rómától. Mindeközben Németország és Franciaország hallgatott, mint a sír, amikor a bevándorlók befogadását kérte a római kormány. Ezzel elérkeztünk egy újabb ellentmondáshoz: a migránsbarátnak nevezett francia államfő zárva tartja határait Olaszországnál, a bevándorlásellenes politikát képviselő magyar miniszterelnököt viszont kioktatják a schengeni külső határ megvédéséért.

Ugyanez az ellentmondás érvényesül a német kabinet esetében is, amely biztonságos származási országnak minősíti Tunéziát, Marokkót, Algériát és a háború sújtotta Afganisztán egyes részeit, hogy nyugodt szívvel toloncolhassa ki az onnan érkezőket, majd azt követeli Olaszországtól: nyissa meg határait a bevándorlók előtt.

Aki ismeri ezt a keszekusza, soha véget nem érő történetet, az tudja, a migrációs válság még korántsem ért véget. Az is biztos ugyanakkor, hogy amíg Róma ég, az olasz nép nem elégszik meg a kenyérrel és a cirkusszal. Itália lakossága hiába hallja nap mint nap a megszokott, EU-konform sablonszöveget, miszerint nincs válság.

Az olaszok a saját bőrükön tapasztalják: van válság. Annak megoldását pedig jelen esetben egy Matteo Salvini nevű politikusra bíznák, amit a felmérések is alátámasztanak: a kemény bevándorlásellenes intézkedések hatására Salvini pártjának csaknem negyvenszázalékos a támogatottsága. Ha hozzáadjuk a tömeges migrációt ugyancsak elutasító koalíciós társ, az Öt Csillag Mozgalom várható eredményét, megspékelve Silvio Berlusconi jobboldali pártszövetségével, megállapíthatjuk: a frontvonalba került Olaszország hátat fordított a nyugati látszatpolitizálásnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lenne semmi baj ezzel a költségvetéssel, nem érné kritika, ha nem ez a kormány lenne. Renzi idején sem volt jobb, de ő hűséges csicska volt. A franciák sem állnak jobban, még úgy sem, hogy lényegében ma is tartják egykori gyarmataikat - ugye ez mennyire követi az európai értékeket?

Lényegében ez a ti problémátok. Nem sikerült az országot gazdaságilag ellehetetleníteni, hogy aztán azt Fideszre lehessen fogni.

Ajánlom 2011-ből Charles Gati 5 pontját, kimondatlanul benne van, hogy rögtön az elején meg akarták buktatni a kormányt. Nem jött össze nekik, azóta megy a propaganda, kihegyezve arra, hogy sok hiányosság van még, és elhallgatva azt, hogy ezeket egy másik kormány sem tudta volna maradéktalanul felszámolni.

Értelmezési problémáid vannak. Ha valaki a nyugattól eltérő módon akar kezelni bizonyos kérdéseket, az még nem jelenti azt, hogy el akar szakadni a nyugattól. Ha a nyugat nem fogadja el a másképp gondolkodást, akkor viszont el lehet tűnődni a nyugat liberális demokrácia értelmezésén, mit is jelent valójában. Mert pusztán a nyugat felsőbbrendűségére alapozni csak buta és tájékozatlan embereknél lehet.

Ez még nem jelenti azt, hogy őket kell majmolni. Elég mocskos múltjuk van a gyarmatosítással, abból jutottak valamire. A franciák a csúcs európaiak a mai napig függésben tartják egykori gyarmataikat, miközben képmutatóan papolnak a demokráciáról. Ez is az európai értékek része?

válasz a
augusztus 11. 14:30 hozzá(m)szólásodra


"Ugyan engedtessék meg már nekem, hogy saját elképzelésem szerint ne szeressem a politikusokat, s ne pl a te szelektáltan szervilis koncepcióid alapján."

Természetesen saját elképzeléseid szerint ne szeresd a politikusokat, (mint ahogy látszik is minden hozzászólásodban) kizárólag a kormányhoz tartozókat nem szereted.
Viszont az, hogy ezek után te nevezel engem, szervilis szolgalelkűnek, az már a gerinctelenség, és a arcátlanság teteje. Egyébként annak tartasz, aminek akarsz, de én legalább soha nem tagadom a hovatartozásomat, te viszont leírsz ilyen nyilvánvaló hazugságot magadról, hogy:

" Most nem írnék jelzőket, az ÖSSZES politikust minek tartom, PÁRTÁLLÁSRA való tekintet és KIVÉTEL nélkül." (Írtad július 1.-én. Nálam ezzel a sunyi hazugságoddal verted ki a biztosítékot.)
Mert amúgy természetesen jogodban áll olyan „ellenzékinek” lenni amilyen neked tetszik, de amiket itt naponta fröcsögsz egy irányba, ezáltal az idézett szöveged miatt nyugodtan szembeköpheted magad! A társaid 99,9%, legalább vállalja magát.
Ilyen alattomos emberrel nem lehet vitatkozni, ezért nem tarom értelmét a további beszélgetésnek. ezért ne fáradj egy újabb hazug válasszal, túlságosan is hosszú ideig elviseltelek, de hála Istennek, nem olvaslak többet. X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés