A rasszista kommentek törlése helyett zavarhatná a kormányt a magyar munkavállalók megalázása

2019. augusztus 13. 20:14

Jámbor András
Mérce
Azokat a vállalati túlkapásokat, rossz gyakorlatokat pedig miért hagyja szó nélkül a magyar kormány, amelyek kárvallottjai a magyar munkavállalók?

„De nem szólalt fel a kormány a Hankook sztrájk idején, ahol a munkáltató annyira para módon korlátozta a munkavállalók jogait, hogy Dél-Korea magyarországi nagykövete szólt rá saját cégükre. Nem a magyar, hanem a dél-koreai kormány.

De ismerjük a magyar kormány tagjainak, főleg Szijjártó Péternek a nyilatkozatait is, amelyekben az autóipar cégeinek termelésére hivatkozva vétózta meg a magyar kormány a klímacélokat.

Vagy ha már Varga Juditnak az adóelkerüléssel van problémája, akkor talán érdemes lenne egy szót szólnia az ellen, hogy Magyarországon az egyik legalacsonyabb a nagy cégek társasági adója amit a tao-val tovább csökkenthetnek. Korábban ez nem volt így: míg a nagy cégek társasági adója 19, addig a kis és közepes vállalkozásoké 10 százalék volt, ezt a Fidesz vitte le egységesen 9-re.

Azt is tudjuk, hogy még ez se elég, mert ezek a nagy globális multik kiszedik különböző trükkökkel a nyereségüket Magyarországról, hogy kevesebb adót kelljen fizetniük. Erről speciel az elmúlt években egyetlen kormányzati megszólalás se volt.

Úgyhogy persze Varga Juditnak tényleg igaza van, a globális cégeket tényleg kell szabályozni. Csak az a kérdés, miért azt a két globális multit nézte ki magának, amelyek nincsenek üzleti kapcsolatban a Fidesszel, és adott esetben, mondjuk a rasszizmus büntetésével, nem illeszkednek bele a kormányzati tervekbe. Azokat a vállalati túlkapásokat, rossz gyakorlatokat pedig miért hagyja szó nélkül a magyar kormány, amelyek kárvallottjai a magyar munkavállalók?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy kormány se veheti át a helyszínen működő szakszervezetek szerepét. Ezt minden baloldalinak tudni kéne, mégha irka-firkál is.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. augusztus 13. 21:23

Az viszont a kormány feladata -a jogszabályi keretek biztosításával-, hogy legyenek helyszínen működő szakszervezetek.

Tudod 1990-ben megtörtént a gengszterváltás.
Azóta a szakszervezetnek már másképp kéne működnie.

"...működjetek másképp..."???????????????????????????

Te kiről/miről beszélsz??? Mi közöm van nekem az MSZOSZ-hez?????
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy a hatályos jogszabályok tették azt lehetővé, hogy ez történjen a Mercedes gyárban.
Szerinted kinek a felelőssége, hogy ilyenek a jogszabályok?????????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés