Az ügy

2019. augusztus 12. 10:31

Sitkei Levente
Magyar Nemzet
Richard Gere megjelenésével emelték a tétet az NGO-k, ő sokkal többet számít, mint egy egész hajónyi migráns.

„Richard Gere az Egyesült Államokban él, de mint globálisan gondolkodó ember, ki tudja választani azt az ügyet, amelyet felkarol. Ilyen lehet akár a tibeti függetlenség vagy jelenleg a földközi-tengeri migrációs válság, ahol az az álláspontja, hogy a sorrendben sokadik, afrikai migránsokat szállító hajót be kell engedni a kikötőbe. Az olaszoknak, hiszen oda akarnak eljutni a háború elől menekülő szerencsétlenek.

Csakhogy ez egy nagyon régi lemez, 2015 óta annyiszor hallhattuk már, hogy a könyökünkön jön ki. Minden afrikai államban konstans a háborús helyzet, minden ember állandó életveszélyben van, mindenkinek van egy nagyon szomorú története, és az összes migráns Gere mellett a fotón teljesen egészséges, fiatal férfi.

A különbséget a hol­lywoodi sztár személye jelenti. Richard Gere megjelenésével emelték a tétet, ő sokkal többet számít, mint egy egész hajónyi migráns, ha ő mondja, nyissák meg a kikötőket, akkor annak igazán súlya van. Ne feledjük, az Egyesült Államokban elkezdődött az elnökválasztási kampány, a színész pedig a szimbolikus nevű Open Arms (Nyitott karok) hajó fedélzetéről tudott belerúgni Donald Trumpba. Majd a fellépés után Gere beszáll a személyes kisgépébe és hazautazik kaliforniai birtokára, bármilyen rosszallóan is rezgetné copfjait ennek hallatán Greta Thunberg.

De valószínűleg ő is megenyhülne, hiszen valóban, Richard Gere az „ügy” érdekében vállalta az utazást a Földközi-tengerre, egy jobb világot akar teremteni, ahol senkinek nem kell félnie, és ahol az ember keblére öleli távolról érkezett testvérét, nem nézve, ki is áll vele szemben,”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha már tőled nem telik témába vágó hozzászólás, akkor megemlítem neked, hogy Richard Gere jó pénzért más farkával verné a csalánt. Mert minek nevezzük azt, hogy odamegy, fotózkodik hazamegy. De érdekes módon egyet sem visz magával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés