Csak

2019. augusztus 12. 07:28

A hatszoros német bajnok focicsapat vezetői is behódoltak a politikai világdivatnak, hűségesküt tettek a liberális véleménydiktatúrának.

2019. augusztus 12. 07:28
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„Magyarázkodni és bocsánatot kérni kényszerült az 1904-ben alapított Shalke 04 focicsapat elnöke és igazgatósága. Miért is? Egyszerű történet. Clemens Tönnies, a futballklub elnöke, aki amúgy nem akárki, egy 16 500 munkavállalót foglalkoztató, tavaly 6,65 milliárd eurós nyereséget termelő húsüzem vezetője, a paderborni kézművesek ünnepségén tartott előadást A felelős vállalkozói szellem címmel. Beszélt többek között a klímaváltozás ügyéről is. Szerinte az adók növelése nem a megfelelő eszköz a klímaváltozás ellen, azt javasolta, inkább telepítsenek évente húsz erőművet Afrikába. »Akkor az afrikaiak nem vágnák ki a fákat, és nem csinálnának annyi gyereket éjszaka« – fogalmazott. Ebből kerekedett a botrány. Rárepült a sajtó és a hiperérzékeny onlinekommandó, rasszistának titulálták Tönniest.

A 63 éves vállalkozó – aki 1994 óta tagja a Schalke közgyűlésének, 2001 óta pedig a klub elnöke – elnézést kért. Ám a hivatalosság is mozgásba lendült. Christine Lambrecht német igazságügyi miniszter lesújtóan rasszistának nevezte Clemens Tönniest, míg a Schalke korábbi kiváló csatára, jelenleg a klub U23-as csapatának edzője, Gerald Asamoah nagyon meglepődött, sokkolta és fájdalmat okozott neki, amit hallott. Nikolaus Schneider, a Német Labdarúgó-szövetség etikai bizottságának vezetője elmondta: vizsgálják Tönnies kijelentését, és augusz­tus közepén személyesen is egyeztetnek vele.

A Schalke közgyűlése rendkívüli ülést tartott. Tönnies ismét bocsánatot kért, és közölte, három hónapig nem látja el az elnöki tisztséget, utána viszont folytatja a munkáját. A vezetőség támogatta: megalapozatlan az állítás, hogy Clemens Tönnies kijelentése a rasszizmuson alapul. Ugyanakkor megsértette a klub alapszabályában lévő elvek egyikét, a megkülönböztetés tilalmát – fogalmaztak. A Shalke 04 igazgatósága azonban szükségét érezte mindezeken túl a világ tudtára adni, hogy tisztában vannak a klub által az elmúlt napokban okozott károkkal: »Még erőteljesebben dolgozunk annak érdekében, hogy világossá tegyük a klubban és azon kívül, hogy az FC Schalke 04 egy kozmopolita, szabad és multikulturális társadalom értékeit képviseli.«

Értjük. A hatszoros német bajnok focicsapat vezetői is behódoltak a politikai világdivatnak. Úgy megijedtek a rasszizmus gyanújától, hogy eldobva maguktól múltjukat, hűségesküt tettek a liberális véleménydiktatúrának.

Hogy aztán Clemens Tönnies mitől rasszista, azt senki nem tudja. Csak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. augusztus 12. 18:19
Ha a Schalke04 egy kozmopolita csapat, akkor hogyan indulhat a német nemzeti bajnokságban? Hogyan indulhat kupákban mint "német" csapat? Nem tudom, van-e válogatott játékosa, de ha van, jogtalanul viseli a címeres mezt. Hiszen a Nationalelf tagja csak német állampolgár lehet nem pedig állampolgárság nélküli "kozmopolita". Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy a "Nationalelf kifejezés hamarosan fekete listára, a sporttörténelem "szemétdombjára" kerül - hacsak nincs máris ott. :-(
Balango
2019. augusztus 12. 16:28
"Még erőteljesebben dolgozunk annak érdekében, hogy világossá tegyük a klubban és azon kívül, hogy az FC Schalke 04 egy kozmopolita, szabad és multikulturális társadalom értékeit képviseli." Ez tényleg olyan, mint egy behódoló hűségnyilatkozat. A legrosszabb kommunista (sztálinista) időkben voltak ilyenek.
péterx
2019. augusztus 12. 16:10
Elvégre, demokrácia van, de a liberálisok egyenlőbbek...
zakar zoltán béla
2019. augusztus 12. 11:09
barmok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik