Gyűlöld is

2019. augusztus 10. 13:35

Vásárhelyi Mária
168 Óra
Egymás után marasztalják el nemzetközi szervezetek Magyarországot amiatt, hogy az ország határára érkező menekültekkel a hatóságok embertelenül bánnak, megalázzák és kínozzák őket.

„Mind a mai napig nem tudni pontosan, hogy az ötvenes évek rettegett és gyűlölt Államvédelmi Hatóságának jelszavát, amely szerint »Ne csak őrizd, gyűlöld is!«, a pártvezér Rákosi Mátyás vagy a belügyminiszter Farkas Mihály találta-e ki. Bármelyikük volt is, ennél találóbban nem fogalmazhatta volna meg a munkatáborokban és a börtönökben sínylődő politikai foglyok őrzőinek munkaköri leírását. Az őrökkel szemben ugyanis nemcsak az volt az elvárás, hogy gondosan vigyázzák a rájuk bízott, egyébként ártatlan embereket, hanem az is, hogy »önszorgalomból«, szadista ösztöneiket kiélve, válogatott kegyetlenkedésekkel gyötörjék is a rabokat.

A kínzások skálája igen széles volt, az éheztetéstől és megalázástól a verésen keresztül a körömletépésig terjedt. Nem kevesen voltak, akik belehaltak vagy egész életükre rokkantak maradtak az ÁVH fogolytáboraiban vagy börtöneiben elszenvedett bántalmazások következtében. A gyógyíthatatlan lelki traumákról nem beszélve. Arról, hogy az őrökben szikrázó gyűlölet ne aludjon ki, elöljáróik gondoskodtak. Hol a rabokkal kapcsolatos uszító hazugságokkal, hol fenyegetéssel, hol a kíméletlenség dicséretével érték el, hogy ébren tartsák a gyilkos indulatokat az őrökben. Szociálpszichológiai kísérletek sora mutatja be, hogy hétköznapi emberek adott körülmények, például a tekintélynek való megfelelés vágya vagy a rájuk zúduló propaganda hatására hogyan válnak gonosszá.

A 20. század második felének egyik legfontosabb civilizációs vívmánya, hogy először az ENSZ Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatában, majd az Európai Unió Alapjogi chartája kimondta, hogy senkit nem lehet kínzásnak, embertelen vagy megalázó bánásmódnak alávetni. Ezek a Magyarország által is ratifikált nemzetközi egyezmények egyértelműen leszögezik, hogy még a tömeggyilkosokat is megilleti az emberhez méltó bánásmód, az, hogy tetteik felett ne a népharag, a személyes indulatok vagy az egyéni bosszúvágy, hanem az igazságszolgáltatás mondjon ítéletet.

Ennek ellenére az elmúlt időszakban egymás után marasztalják el nemzetközi szervezetek Magyarországot amiatt, hogy az ország határára érkező menekültekkel a hatóságok embertelenül bánnak, megalázzák és kínozzák őket. Pedig a menekültek ártatlan emberek, akiknek egyetlen »bűnük«, hogy el kellett hagyniuk hazájukat a pusztító háború, az éhínség, a tomboló embertelenség miatt. Nálunk azonban a hatóságok, a kormány utasításának megfelelően, úgy bánnak a menekülőkkel, ahogyan bűnözőkkel sem szabadna, jóllehet a menedékkérők 60 százaléka gyermek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vásárhelyi a lerágott gumi-csonton kérődzik, más migránspárti szervezetek hazugságai mögött kullogva.

"Mind a mai napig nem tudni pontosan, hogy az ötvenes évek rettegett és gyűlölt Államvédelmi Hatóságának jelszavát, amely szerint »Ne csak őrizd, gyűlöld is!«, a pártvezér Rákosi Mátyás vagy a belügyminiszter Farkas Mihály találta-e ki."

Vagy esetleg Vásárhelyi Miklós.

"Kiutasítottak két török férfit, akik a határátkelőn rendőrökre támadtak"
DEMOKRATIKUSAN támadtak, bezzeg ott demoszuralom van ám.

"Izraeli katonák lelőttek négy felfegyverzett palesztint"
DEMOKRATIKUSAN lőttek, bezzeg ott demoszuralom van ám.
Ez a némber ír az AVH-ról, ezt is megéltük.
Miközben apja, "1954 májusában a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalának lett az elnökhelyettese"-ként tevékenykedett, aközben "Nem kevesen voltak, akik belehaltak vagy egész életükre rokkantak maradtak az ÁVH fogolytáboraiban vagy börtöneiben elszenvedett bántalmazások következtében."" - írja Mária...
Varrjál rá gombot...

"az ország határára érkező menekültekkel a hatóságok embertelenül bánnak, megalázzák és kínozzák őket."

Magyarországra légi úton kerülhet menekült, körbe vagyunk véve biztonságos országokkal.

Van valamilyen bizonyíték?
Elő vele!
Az ártatlanság vélelme alkotmányos alapelv, amely szerint senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg a büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.[1] Az ártatlanság vélelme a bűnösség vélelmének tilalma.
Ez a nő ezt itt egyáltalán nem veszi figyelembe. A gyanút már megtörtént bűnnek veszi. Nem is jár utána.
Ezért azt lehet erre mondani, hogy valószínűleg hazudik.

Nem disszonáns. Ilyen vastag bőr van az arcocskájukon.
(belátom, az arcocska, enyhe túlzás)

Na igen...

Amúgy nem tehetek róla, de a Vásárhelyivel egy akolba tartozó Kornis Mihály klasszikus alapvetése ugrott be (ha már "gyűlölet") :

"mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket"

Inkább édesapád kétkulacsosságával foglalkozz:
" “Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben…”

Érdekes, h. a balosok mennyire kötődnek a gyűlölethez.

Én, pl., senkit sem gyűlölök, mondjuk, azt nagyon NEM szeretném, ha az előző időszakok szürkeállománya visszatérne, most, h. újból lenne miből, herdálni. Ahhoz nagyon értenek, máshoz sem nagyon.

Maga a hangulat is elég nyomott volt, míg fönn rontottákl a levegőt. Az sem mindegy, de ez mág mindig nem gyűlölet, hanem tudatos, határozott választás.

Nem kínos pl. arra gondolni, h. a szociál politikájuk áldásos következményeként a hagyományosan segélyből élők száma megduplázódott? Álhumanizmus, mert ebbe a társadalmi rétegbe anyagi ösztönzés hatására született gyermekek kallódó sorsa tragikus. Más kérdés, h. a segélyezésre a pénzt a dolgozó, adózó rétegtől elvonva, az ő gyermekvállalású kedvük kárára teremtették elő.

Ezeket, újból? Ez még mindig NEM gyűlölet, hanem önérdekű számolgatás.

Lehetséges, h. a Vásárhelyi is önérdekűen számolgat, miközben gyűlölettel vádolja a kormányzó oldal híveit, akik mögött a fél ország egységben áll?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés