Robbanás történt egy koppenhágai rendőrőrsön

2019. augusztus 10. 13:22

A rendőrség szerint szándékos volt. Négy napon belül ez már a második robbanás a dán fővárosban.

2019. augusztus 10. 13:22

Robbanás történt egy koppenhágai rendőrőrsön szombatra virradóra, de senkinek sem esett baja. Négy nap leforgása alatt ez a második robbanás a dán fővárosban.

A koppenhágai rendőrség a Twitteren tájékoztatott az incidensről, amely a dán főváros Norrebro nevű kerületében történt. Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány újságíróknak azt mondta, bár nyilvánvalóan szándékosságról van szó, semmi nem utal terrorcselekményre.

A dán rendőrség Twitteren a lehetséges tanúkat arra kérte, haladéktalanul jelentkezzenek, hozzátéve, hogy elsősorban egy feketeruhás, fehér cipős embert keresnek, aki a robbanás pillanatában futott el a helyszínről. A mikroblogra a rendőrség feltette az illető képét is.

Kedd éjjel a koppenhágai adóhivatalnál történt robbantás, amelyet a rendőrség támadásnak minősített. Az ügyben megszólalt Mette Frederiksen dán miniszterelnök is, aki sajtótájékoztatón azt mondta, az ilyen esetek  rombolják az emberek biztonságérzetét, ezért a nyomozás kiemelt fontosságú.

A nagyjából 5,7 millió lakosú Dániában ritkák az erőszakos cselekmények és támadások.

(MTI)

Borítókép: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Philip Davali

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. augusztus 11. 01:10
Ha mondjuk szándékosan felrobbantanak 2 valamit, mondjuk 2 rendőrséget, akkor mitől terrorcselekmény az egyik cselekmény és mitől nem terrorcselekmény a másik cselekmény? Miben rejtőzik a minősítést meghatározó különbség?
matykox
2019. augusztus 10. 19:28
A dán rendőrkapitány olyan okos, mint a viccbeli norvég favágó.
Peter8811
2019. augusztus 10. 17:41
Vaklárma.
zakar zoltán béla
2019. augusztus 10. 14:58
Hamlet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik