Migránsmentő NGO-t támogat Richard Gere

2019. augusztus 10. 19:02

Élelmiszert és egyéb segélycsomagokat vitt a Földközi-tengeren migránsokat mentő NGO, az Open Arms hajójának fedélzetére Richard Gere amerikai filmsztár – közölte az Euronews.

A portál azt írja, a spanyol szervezet hajója már egy hete vesztegel a Földközi-tengeren a dél-olaszországi Lampedusa szigetétől nem messze. Egy léket kapott bárkáról vette fedélzetére a 121 menedékkérőt a líbiai partok közelében. Sem Málta sem Olaszország nem engedi, hogy a vizeikre hajózzanak, sőt Matteo Salvini belügyminiszter korábban azzal fenyegette meg az Open Arms-t, hogy az olasz hatóságok elkobozzák a hajót, ha megsérti az ország területi vizeit.

„Ezek a menekültek nem lehetnének ma itt, ha nem lenne az Open Arms, ha nem lennének jótékony felajánlások, vagy ha nem lenne a munka, amit a segélyszervezetek munkatársai elvégeznek. Most a legfontosabb a fedélzeten lévő emberek számára, hogy mihamarabb kiköthessen ez a hajó, és biztonságban új életet tudjanak kezdeni.”  – mondja a hollywoodi színész.

Richard Gere, aki augusztus végén ünnepli 70. születésnapját, a szelfik után megmutatta a februárban született kisfia fényképét. A hajón sajtóértesülések szerint 30 gyerek és csecsemő is van.

Richard Gere azonnali segítséget kért az Európai Uniótól az Open Arms hajójának fedélzetén lévő menekülteknek, az Európai Bizottságtól pedig azt várja, hogy szervezze meg végre az ide érkező menedékkérők „tisztességes elosztását".

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ezek a menekültek nem lehetnének ma itt, ha nem lenne az Open Arms, ha nem lennének jótékony felajánlások, vagy ha nem lenne a munka, amit a segélyszervezetek munkatársai elvégeznek"

Bizony. Nem lennének ott.

Eltévedt?
Nem a mexikói határra kellett volna vinnie?

"támogatja, azt, hogy senki ne haljon meg segítség hiányában."

Ez mind szép lenne, ha nem élnének vissza a segítséggel.
Az embercsempészek, és jó néhány európai vezető.
Csodálkozom, hogy még mindig nem tűnt fel neked, hogy miről van szó.
Milyen érdekes, hogy akármilyen békés országból jönnek, a személyazonosságukat igazoló papírja, még véletlenül sincs egyiküknek sem.
Miért természetes, hogy nekik, bárhonnan jönnek is, szabad az út!
Próbálj meg te a világ néhány országába, (akár azokba is , ahonnan ők jönnek) csak úgy papír nélkül bemenni! Mesélj róla! Rendben?

Ennek a Gere-nek súlyos fekete pontjai voltak a múltban, ha most a PC-neokohnok pártja kért tőle valamit...
Ráadásul a bizonyíték is náluk van, tehát a fiatal, 70 éves papának, bizony, ugrani kellett, egészen a Földközi-tengerig.
Csak szólhattak neki: minden amerikai börtönben van annyi szalag, amivel az Epstein-félék porifin tudnak öngyilkosok lenni...

Egyébként a kibicnek semmi sem drága jeligéhez: Annyira kibickedik, hogy még csak nem is az Usát nyaggatja, hogy jaj fogadj már be ezeket, hanem az Európai Bizottságot.

Elképesztő, hogy ezek a burzsuj libsi usabeli szarládák mit művelnek, filantrópia címszó alatt. Ez már nem is a "fogjuk meg és vigyétek", hanem valami még álszentebb.

Fogjuk meg és vigyétek! Ugye Ricsi?!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés