Meggondolták

Mégsem köthet ki Máltán a legújabb NGO-mentőhajó

2019. augusztus 8. 7:04
Hétvége óta ez a hajó menti a Földközi-tengerről a migránsokat.

A máltai hatóságok nem engedik meg az Ocean Viking civil mentőhajónak, hogy a szigetországban töltsön üzemanyagot – közölte szerdán késő este a hajót mentés céljára bérlő egyik segélyszervezet, az SOS Méditerranée szóvivője.

Napközben még úgy volt, hogy a hajó egy bizonyos időintervallumban tölthet üzemanyagot Máltán, ezt megerősítette a kapitánynak egy közvetítő. Később azonban a máltai tengerészeti hatóságok közölték a hajóval, hogy nem köthet ki – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy más megoldáson gondolkodnak. A máltai hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy így történt – írta a dpa hírügynökség.

A franciaországi SOS Méditerranée és a Svájcban bejegyzett Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetek a Norvégiától bérelt Ocean Vikinggel végzik a hét vége óta ismét a migránsok földközi-tengeri mentését. A két szervezet 2016-tól kezdődően tavalyig egy másik hajóval végezte a mentést: az Aquarius csaknem 30 ezer embert vett fedélzetére a líbiai partoknál, és szállította többségüket Olaszországba, egy kis részüket Máltára.

Az olasz parlament képviselőháza július 25-én, a felsőház pedig hétfőn szavazta meg az ország migrációs intézkedéseinek további szigorítását: az új törvények azt is lehetővé teszik, hogy a hatóságok kitiltsák az ország vizeiről a partokhoz migránsokat szállító civil hajókat.

(MTI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az embercsempészeknek. Nagyon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés