Nem hozhatjuk egész Afrikát Európába

2019. augusztus 07. 08:08

Ki kell mondani, nem fogadhatjuk be mindegyiküket, hanem a saját országaikban kell nekik segíteni. Interjú.

2019. augusztus 07. 08:08
Paolo Grimoldi
Magyar Hírlap

„Milyen célt szolgálnak a hétfő este elfogadott új migrációs intézkedések?

Nem akarjuk, hogy megismétlődjenek az egy hónappal ezelőtti események, amikor a Carola Rackete által vezetett német NGO-hajó erőszakkal kikötött. Megnehezítjük az NGO-knak, hogy Olaszországba érkezzenek, magasabb büntetéssel sújtjuk őket, és a hajókat le is lehet foglalni. A törvényeinknek egy céljuk van: illegálisnak nyilvánítani, ami illegális. Korábban az országunkban segítették az illegális migrációt, most viszont harcolunk ellene.

Hogyan segíthet Európa?

Mindenkit nem tudunk ellátni Olaszországban, ezért persze elfogadjuk, amikor elosztják a migránsokat, de valójában ez nem megoldás. Eleve meg sem kellene érkezniük Olaszországba és Európába, szóval realistáknak kell lennünk és döntést hozni.

Azaz?

Egész Afrika nem fér el Olaszországban, de Európában sem. Ki kell mondani, hogy nem fogadhatjuk be mindegyiküket, hanem a saját országaikban kell nekik segíteni. Nem hozhatjuk egész Afrikát Európába. A valódi megoldás tehát a helyben segítés, valamint az, hogy minden eszközzel harcolunk azok ellen, akik pénzt csinálnak az illegális bevándorlásból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2019. augusztus 09. 07:39
Népesség keveredés szerintem most is van. Afrikából a szegények jönnek el, részint azért, mert a hozzájuk menők meséje és viselkedése erre biztatja őket ( szafarira meg szex turizmusra menők). A népesség cserélődést a demokratikus többség - kisebbség arány meghatározza. A Hortobágyi csikósokra sem a szegény turisták kíváncsiak.
néhai Ch.Pilot
2019. augusztus 07. 12:26
A kérdésfeltevés rossz. Helyesen: Miért is hoznánk akár egy afrikait is Európába?
bispora
2019. augusztus 07. 12:20
Afrikán csak akkor szabad és kell segíteni, ha az európai demográfiai előírásokat teljesíti- az meg a kétgyerekes családmodell. Az nem megy, hogy segély és illegális migránskibocsájtás a kontinens jövőképe az átlagosan 5 gyerekkel anyánként, miközben európa egyre nagyobb védelmi pénzeket fizessen, hogy ne jöjjenek a zombik. Európa hüje, ha azt hiszi, hogy kőkemény állami fogamzásgátlási programok nélkül érdemi elmozdulás lesz a kontinensen. Lipsik, a klímaváltozás felé vezető úton a karbonlábnyom fekete!
duzur
2019. augusztus 07. 11:32
Látszik, hogy a nöket itt is mennyire diszkriminálják. Amikor én írtam ilyesmit, nem volt ekkora sikerem. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik