Szoros figyelem

Donald Trump szerint a Google azon van, hogy ő veszítsen a 2020-as választásokon

2019. augusztus 6. 22:31
Az elnök egy volt Google-munkatárs beszámolóját idézi, miszerint 2016-ban a cég vezetői Trump győzelmét látva a szó szoros értelmében elsírták magukat, és megfogadták, hogy ez még egyszer nem történhet meg.

Donald Trump amerikai elnök szerint a Google azon van, hogy ő veszítsen a 2020-as választásokon.

Nézzék csak meg, mire készül a Google a 2020-as választásokon” – írta az elnök a keddi Twitter-bejegyzései egyikében, és mellékelt a Fox televízióban hétfő este elhangzott két beszélgetést. 

Az egyik interjúban a Google volt munkatársa, Kevin Cernekee mérnök arról beszélt, hogy amikor 2016-ban Donald Trump megnyerte az elnökválasztást, „a Google vezetői a szó szoros értelmében elsírták magukat, és miközben könnyeiket törölgették, megfogadták, hogy ez még egyszer nem történhet meg, és Trump vereségének biztosítása érdekében minden hatalmukat és erőforrásukat bevetik”.

A másik interjúban a több újságírói díjjal kitüntetett oknyomozó riportert és írót, Peter Schweizert szólaltatta meg a műsorvezető. Schweizer megerősítette, hogy igaz lehet, amit Cernekee elmondott. Ennek alátámasztására felidézte, hogy a 2016-os elnökválasztási folyamat során a Google a Hillary Clinton, demokrata párti elnökjelöltre vonatkozó negatív dolgokat bizonyítottan elhallgatta, míg a Donald Trumpra vonatkozó negatívumokat felerősítette.

Schweizer szerint ugyan a Google jövőre nem követi el ugyanezt a hibát, de hangsúlyozta, erre az lehet a biztosíték, hogy az igazságügyi minisztérium szorosan figyelemmel kíséri a kaliforniai tech-cég tevékenységét a választási időszakban.

Donald Trump még két Twitter-bejegyzést szentelt a Google-nak. Az egyikben írásban is megismételte Peter Schweizer szavait, vagy legalábbis egy részüket. „Ez nagyon is törvénytelen volt” – kommentálta a Google három évvel ezelőtti gyakorlatát. Majd hozzátette, hogy „nagyon szorosan figyelemmel kísérjük a Google-t”.

Másik mikroblog-bejegyzésében az elnök arra emlékeztetett: nemrégiben az Ovális Irodában járt Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója, és arról biztosította őt, hogy elismeri a kormányzat munkáját, és a cég egyáltalán nem tervezi „a 2020-as választások elleni törvényellenes felforgató tevékenységet”. Trump hangsúlyozta: ez számára nagyon is jól hangzott, mindaddig, amíg nem látta a Cernekee-vel készült interjút.

(MTI)

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Google es a demokracia, ja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés