Dengueláz-járványt hirdettek ki a Fülöp-szigeteken

2019. augusztus 6. 15:59
A délkelet-ázsiai országban az idén már több mint 600 ember vesztette életét a kórban.

Dengueláz-járványt hirdetett kedden a Fülöp-szigeteki egészségügyi minisztérium a betegség gyors terjedése miatt az ország különböző régióiban. A délkelet-ázsiai országban az idén már több mint 600 ember vesztette életét a kórban.

A járvány megfékezésében érintett kormányzati ügynökségek keddi rendkívüli ülését követően közzétett hivatalos adatok szerint január 1. és július 20. között több mint 146 ezer megbetegedést jegyeztek fel. Ez 98 százalékkal nagyobb a tavalyi év ugyanezen időszakában regisztrált eseteknek – mondta Francisco Duque Fülöp-szigeteki egészségügyi miniszter. A tárca a betegségből eredő 622 halálesetet jegyzett fel.

A betegség az ország hét régiójában meghaladta a járványküszöböt, további háromban pedig elérte a járványveszélyt. Mindeközben a megbetegedések száma folyamatosan nő, mivel az esőzések kedvező életkörülményeket teremtenek a dengue-láz kórokozóját terjesztő egyiptomi csípőszúnyognak.

A dengue-láz a szubtrópusi és trópusi régiókban, főleg Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában előforduló, magas lázzal, ízületi fájdalmakkal és hányással járó fertőző megbetegedés, amelynek szövődményei szélsőséges esetekben halálosak lehetnek.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés