„Ez egyszerűen csalás!” – feszült a helyzet ferencvárosi ellenzéki előválasztáson

2019. augusztus 5. 23:29
Lejárató szórólapok és csak az egyik jelöltnek kiosztott, házilag barkácsolt aláírásgyűjtő ívek színesítik a IX. kerületi ellenzéki versengést.

Az ellenzéki pártok néhány hete megegyeztek, az önkormányzati választáson a budapesti kerületekben induló polgármesterjelöltek személyében.

Kivéve a Ferencvárosban, ahol a kerületben a lila pártszínt taktikai okokból zöldre cserélő Momentum, a Jobbik és az MSZP Jancsó Andreát, míg az LMP, a Kétfarkú Kutya Párt és a kerület volt polgármestere Baranyi Krisztinát támogatja.

A kerületben ezért előválasztást tartanak, de alig kezdődött el az aláírásgyűjtés, máris egymásnak ugrottak a felek.

Az atv.hu azt írta, a Momentum Ferencvárosi szervezete egy operatív vezetőtől megkapta az ajánlásgyűjtő íveket és el is kezdték gyűjteni az aláírásokat Jancsó Andreának. Baranyi Krisztina viszont nem kapott íveket.

A ferencvárosi Momentum a facebookon közölte, hogy elkezdték gyűjteni az előválasztáshoz szükséges ajánlásokat Jancsó Andrea számára, miután vasárnap este megkapták egy operatív vezetőjüktől az ajánlásgyűjtő íveket.

„Azt a kérést kaptuk, hogy a még mindig kérdéses politikai megállapodás aláírása nélkül is kezdjük el gyűjteni” – írják, majd hozzáteszik: így is tettek, elkezdték gyűjteni az aláírásokat.

Baranyi Krisztina viszont hétfői videójában arról számolt be, hogy ő nem kapott ajánlásgyűjtő íveket. „Ezt nem lehet előválasztásnak, előválasztási eljárásnak nevezni. Ez egyszerűen csalás!” – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Az előválasztást szervező civilek szerint a Momentum a felelős

A Momentum Ferencváros azt írja,

kiderült, hogy az említett operatív vezető, csak nekik küldte el az íveket, Baranyi Krisztinának nem.

„Kérdeztük, hogy a lebonyolító civilektől van-e, mire az volt a válasz, hogy nem, ezt ő csinálta, a főpolgármesteri előválasztás íveit átalakítva” – magyarázzák.

Majd azt írják, értetlenül állnak a történtek előtt, és a dolgok tisztázását kérik.

Baranyi Krisztina úgy reagált a bejegyzésre, hogy Jancsó Andrea és az őt támogató pártok – a Momentum, az MSZP és a Jobbik – csalással indították az előválasztást.

Lejárató szórólapok

Ezzel azonban még nincs vége a történetnek, ugyanis a kerület lakosainak postaládáiba az elmúlt napokban ismeretlenek Baranyi Krisztina lejáratását célzó szórólapokat dobtak be.

Ilyen szórólapokat kaptak a ferencvárosi szavazók:

A Momentumnak is tudomására jutott a dolog, és reagáltak is a facebookon. Azt írják, mélységesen felháborítja őket az eset, elkötelezettek a politikai kultúraváltás és az előválasztás intézményének tisztasága mellett, és arra kérnek mindenkit, hogy a szórólapot hagyja figyelmen kívül, illetve dobja ki.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kavarás hoz azért nagyon értenek. Különösen a lila, aki átmenetileg zöld lett......

Ez a kedves arc, a Jancsó Andrea milyen lesz újabb 35 év múlva?
Bizonyos, hogy nem a szép öregek táborát gyarapítja, ha egyáltalán...
Mert mit akar a Momentum,
Azon kívül, hogy imádja Sorost, a migránsizmust, a luxemburgi miniszterelnököt, no meg a belgát, akik mindannyian a magyar szuverenitás dühös ellenzői?
Tehát minden mellé odaállnak, ami ellen a Fidesz-KDNP kormány emberfelettinek látszó harcot vív.
A globál-rabló "elit"-horda, a behódolás HIV-vírusai ők, magyar változatban.

Most függetlenül mindentől, van szép előválasztás? Vagy Szolnokon és Sopronban szépen haladnak a dolgok? A hatalomról szóló harcok sosem szépek.

Egyébként az ellenzék összeteheti a két kezét, ha csak ezen a pár helyen probléma a jelöltkiválasztási procedúra, és a többi simán megy.

Ki a gazdag nő?
Jancsó, vagy Baranyi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés