Nem adják fel

2019. augusztus 1. 11:35

Gál Mária
Népszava
Elraboltak, megerőszakoltak, majd megöltek egy 15 éves román kislányt. A rendőrök megmenthették volna az életét, ha nem 19 órás késéssel érkeznek a helyszínre.

„Iszonyatos tragédia, de mi tagadás, a legjobban működő jogállamokban is történnek hasonlók, egy-egy rendőrparancsnok belebukik, de senki sem követeli a kormány lemondását. Romániában viszont már a miniszterelnök bársonyszéke is inog. 

Alexandra tragédiája sajátosan és fájdalmasan kelet-európai tragédia. Csak következményeiben sajátosan román, minden más mozzanata akár egy magyar városban is megeshetett volna. Hiába sikerült a kislánynak háromszor is tárcsáznia a segélyhívót, az ott unatkozó ügyeletes nem tekintette kiemelt sürgősségnek egy gyerek elrablását. Annak ellenére, hogy Nyugat-Európa tele van prostitúcióra kényszerített, otthonról nyomtalanul eltűnt fiatal román (és más kelet-közép-európai) lányokkal. Aztán a csúcstechnológiával felszerelt különleges távközlési hatóság nem tudta pontosan bemérni a segélyhívás helyét, pedig addigra már kiderült, hogy Alexandra eltűnését szülei is több órája jelentették. A rendőrség végül az utcai kamerák segítségével azonosította be az autót, amelybe stopposként beszállt a kislány, de a ház előtt több mint három órát kellett várakoznia a politikai korrupciós ügyekben amúgy brillírozó ügyészség házkutatási engedélyére. 

Alexandra tragédiája nyomán az utcai tiltakozások és közfelháborodás hatására már lemondott a belügyminiszter, a különleges távközlési hatóság igazgatója, és borítékolhatóan lesznek még ilyen »áldozatok«. Mert ott a lakosság nem adja fel, nem nyeli le a politikum arroganciáját, a hivatalok packázásait. Kormányok, politikusok, hivatalvezetők kényszerültek lemondásra arrogáns kijelentések, hivatali visszaélés, közpénzből való urizálás miatt. Románia ugyan nem lett paradicsom, de ott legalább a nem belenyugvó lakosság élteti a reményt arra, hogy ha lassan is, de országuk egyszer mégiscsak működő liberális demokrácia, tényleges jogállam lesz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mikor emelted fel a szavad az erdélyi magyarokért?
Az ellen, hogy hagyják, hogy a székelyeket gyilkolásszák az elszaporodott medvék?
Tudod mit?
Mi újraválasztjuk a a jelenlegi kormányunkat. Nem lemondatjuk.
Na ezt kapd el, ne a náthát.

Ennek a Máriának lesül az arcáról: nagyon tud az emberiségért küzdeni.
Kivéve, ha magyar.
Brillírozik a román ügyészség, három év után vádemelés nélkül kell lezárnia a nyomozást a magyar polgármester "ügyében".
De ez pont elég idő volt arra, hogy az üldözött magyart hidegre tegyék.
Ez a brillírozás ennél a Gálnál...

Ember az ilyen? Hulladék geci.

Az Úzvölgyi esetnél kussoltál, mi? Beteg lelkű, rohadék féreg.

Micsoda egy gennyláda! Képes ezt a szörnyű tragédiát arra használni, hogy a magyar kormányra utalgasson.

" Románia ugyan nem lett paradicsom, de OTT legalább A NEM BELENYUGVÓ LAKOSSÁG élteti a reményt arra, hogy ha lassan is, de országuk egyszer mégiscsak működő liberális demokrácia, tényleges jogállam lesz.”

A hülyéje még nem gondolt arra, hogy az itthoni "belenyugvó lakosság", csak egy maroknyi felheccelt csoport volt decemberben. A többségnek meg nem volt mibe belenyugodni, mert nem is érti azóta se, hogy pár ellenzéki agyatlan képviselő miért töltötte az idejét baromkodással?

Igen. Így van, ahogy mondod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés