Amerika segítene az orosz erdőtűz megfékezésében

2019. augusztus 1. 7:14
Putyin megígérte, igény esetén elfogadják az amerikai segítséget.

Segítséget ajánlott fel a szibériai erdőtüzek elleni küzdelemben Vlagyimir Putyinnak Donald Trump – közölte szerda késő este a Kreml sajtószolgálata. Az amerikai és az orosz elnök Washington kezdeményezésére telefonon lépett kapcsolatba egymással. Putyin a moszkvai tájékoztatás szerint megköszönte a figyelmességet, valamint a segítség és a támogatás felajánlását. 

Mint mondta, szükség esetén élni fog a felajánlással. Arról tájékoztatta amerikai hivatali partnerét, hogy Szibériában „erős” repülőegységet hoztak létre a természeti csapás elleni küzdelemre. Putyin azt mondta, hogy a rendkívüli helyzetek minisztériumának jelentése szerint nehézségek adódtak a repülőgépek utántöltésénél és elhelyezésénél.

Az orosz elnöki hivatal sajtószolgálata szerint Putyin Trump lépését annak zálogaként értékelte, hogy a jövőben sikerül majd helyreállítani a teljes körű kapcsolatokat a két ország között. A két vezető egyebek között  a telefonos és a személyes kapcsolattartás folytatásáról állapodott meg.

Az orosz elnök néhány órája elrendelte, hogy a védelmi minisztérium is vegyen részt a Szibériában és a Távol-Keleten pusztító erdőtüzek oltásában. Dmitrij Medvegyev miniszterelnök bejelentette, hogy a kabinet tartalékalapból pótlólagos eszközöket csoportosítanak át.

Oroszországban mintegy hárommillió hektáron ég a növényzet, ami miatt hétfőn négy régióban rendkívüli állapot bevezetését rendelték el. A TASZSZ szerdai összesítése szerint jelenleg 147 erdőtűz ellen folyik a küzdelem, több mint 300 nehezen megközelíthető tűzfészket viszont nem oltanak a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős regionális bizottságok döntése alapján. Az előzményekről itt és itt írtunk.

(MTI)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Putyin természetesen nem fogja elfogadni az amerikai segítséget.
Először is védelmi okokból. Csak nem fogja hagyni, hogy amerikai akármilyen gépek repkedjenek tűzoltás álnéven a légterében.
Másodszor pedig Oroszország meg fogja oldani ezt a nagy problémát is.

Penzt kuldhet ha akar, de az usa legierot en inkabb nem engednem be...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés