Zaklatással vádolják Kenederesit

2019. július 28. 13:50
Tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát a magyar úszó.

A dél-koreai rendőrség megtiltotta, hogy Kenderesi Tamás elhagyja az országot, mert vizsgálat indult az olimpiai bronzérmes ellen szexuális zaklatás ügyében – jelentették be a helyi hatóságok vasárnap.

A kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő Kenderesit vasárnap hajnalban állították elő és hallgatták ki egy helyi éjszakai bárban történt esetről – mondta a kvangdzsui rendőrség illetékese a Reuters brit hírügynökségnek.

A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget. A magyar csapat illetékese megerősítette, hogy Kenderesit kihallgatták, majd szabadon engedték és visszatért az sportolók falujába. Nem engedélyezik azonban, hogy elhagyja Dél-Koreát a következő 10 napban – mondta egy rendőrségi illetékes.

A Yonhap hírügynökség korábban azt jelentette, hogy a sportoló tagadta a vádakat. A 22 éves Kenderesi 200 méter pillangón nyolcadik lett szerdán.
A szervezők nem nyilatkoztak az ügyről, mondván az magánügy, nem érinti a versenyt.

A Magyar Úszó Szövetség is megszólalt az ügyben: mint vasárnapi közleményében jelezték, a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

„A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére. A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak” – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit keres egy éjszakai bárban? S ha valóban beigazolódik a gyanú, akkor ott kell becsukni.

Válaszok:
Nick Holgerzson | 2019. július 28. 14:00
hátakkor | 2019. július 28. 14:28

Nyugalom .... meg kell várni a részleteket, pl. mit mond maga a gyanusított.

Válaszok:
Nick Holgerzson | 2019. július 28. 14:04

Az éjszakai bárok azért vannak, hogy legyen hol szexuálisan zaklatni a másikat.

Kenderesinek nincs szüksége zaklatásra.

"Mit keres egy éjszakai bárban?"

Csajt! Jó duma, kidolgozott felsőtest.

Minderről a fidesz tehet, tuggyuk.

A hosszabb változat:
Péntek késő délután a 70 éves fickó egy bombázó csajjal az ékszer boltban válogat.
- Drágám bármelyik gyémántgyűrűt megveszem Neked természetesen.
Csaj megáll egy 100 ezer dolláros tételnél, az öreg fickó állítja is ki a csekket, de az eladó feszeng. Öreg fickó segít neki:
- Tudom, a bank már zárva és nem biztos a fedezetben.
- Tudja mit!? Hétfőn reggel kinyit a bank és nekünk ráér a brill akkor is, ugye drágám?
- Uram futárral viszem ki a luxushotelbe ahol a hétvégét méltóztatnak kellemesen eltölteni!

Hétfőn a sales srác hívja is az öreget:
- Uram nyilván valami félreértés, de a bank azt mondja egy árva cent nincs a számláján..
Az öreg:
- Tegye el a gyűrűt és tépje szét a csekket! A csajt egész hétvégén dugtam.

Metakommunikáció! Pártállástól, rassztól, beszélt nyelvtől független. A momentumos fiúk is levették a kis köreikben miben sántikál Ungár Péter a sátrukban.

Zaklatás az, ha nem jössz be a másiknak. Ha jó csaj zaklat az engem nem zavar. Viszont a rámenős csúnyácskák zaklatása engem zavar. De tudom kezelni. Remélem. Nagyon udvarias tudok lenni. A legjobb, ha az zaklat akit amúgy is kinéztem. Ilyen egyszerű.

Aki nem sportolt, az nem tudja..

Hajnali 3h-kor a klotyóból kijövet megérintette a táncos csaj fenekét. Tömlöcbe az ilyennel! Beszarás tényleg.

Most hallottam, hogy másfél éve a koreai popegyütesek egyikének, a Shinee-nak valamelyik tagja került Kenderesihez hasonló helyzetbe. Az matarészegen elesett és egy táncoslány vállába próbált kapaszkodni. Viszonylag sokáig tartott, míg megúszta a dolgot némi arculatvesztéssel.
Kenderesinek azért rosszabb a helyzete, mert ő ráadásul külföldi- akikkel a koreai bűnüldözőszervek egészen aljas módon szoktak eljárni. Volt pár éve egy ügy, ahol egy koreai pár veszekedett,a fickó elkezdte gyepálni az élettársát. Egy amerikai turista odaugrott és leszerelte az agresszív fickót. Ezek után a nő jelentette fel, és hetekig tartott mire egy enyhébb büntetés után el tudta hagyni az országot...

Nem a magyarok voltak: a dél-koreaiak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés