Írásos esetleírás

Kenderesi: Hibáztam, de nem zaklattam senkit sem

2019. július 28. 16:43

Egy koreai táncosnő fenekéhez ért a magyar úszó, aki írásban számolt be az esetről.

Mint korábban megírtuk, a dél-koreai rendőrség szerint a magyar úszó szexuálisan zaklatott egy 18 éves nőt egy kvangdzsui éjszakai bárban, emiatt 10 napig nem hagyhatja el az ázsiai országot. A Magyar Úszó Szövetség megvárja az ügy hivatalos vizsgálatát, mielőtt döntene a fiatal sportolóról.

A vb vasárnapi zárása után Kenderesi Tamás nyilatkozatot adott ki a történtekről, amit közösségi oldalára is posztolt: „Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem” – írta, jelezve, „megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig”.

„A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom” – fogalmazott az úszó.

A teljes poszt itt olvasható.

(MTI, Mandiner)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/152346

Ajánljuk még a témában