A Monsanto megirigyelhetné a KDNP zöldre festését

2019. július 23. 14:10

LMP
MTI-OS

Az LMP elvárja a KDNP-től, hogy tegyenek konkrét lépéseket!

„A Monsanto megirigyelhetné azt a zöldre festést, amit a KDNP bemutat. Miközben Harrach Péter teremtésvédelemről és a környezetvédelem fontosságáról beszél, kisebbik kormányzó pártként falaznak a Fidesz környezetromboló politikájának, és teljes mellszélességgel állnak ki az atomlobbi érdekei mellett. 

Az LMP egyetért a KDNP frakcióvezetőjével abban, hogy a klímakatasztrófa és az ökológia válság korában a környezetvédelem nem lehet pártpolitikai kérdés. Ezért a zöld párt elvárja a KDNP-től, hogy zöldre festés helyett tegyenek konkrét lépéseket: támogassák az Országgyűlésben a zöld párt klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó határozati javaslatát, lépjenek fel a Városliget beépítése ellen, követeljék a megcsonkított nemzeti parkjaink hatáskörének visszaállítását, lobbizzanak a miniszterelnöknél az önálló fenntarthatósági és klímavédelmi minisztérium felállításáért és mindenekelőtt fejezzék ki tiltakozásukat a paksi bővítéssel szemben.

Ha a KDNP vezetői valóban olvasták volna Ferenc pápa zöld enciklikáját és az abban foglalt keresztény értékeket magukénak vallanák, akkor nem propagandacélokra használnák a zöld témát és nem a Fidesz vállalhatatlan környezetpusztító politikáját próbálnák ezáltal mentegetni.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/152050

Ajánljuk még a témában