„Egy Európa, amely megvéd” – Macron fogadta Ursula von der Leyent

2019. július 23. 19:29
„Mindketten egyetértünk abban, hogy egy erős és egységes, az éghajlat és digitális gazdaság, valamint a növekedés, illetve a biztonság és védelem iránt elkötelezett Európáért akarunk dolgozni” – hangsúlyozta VDL.

Emmanuel Macron francia államfő kedden fogadta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság (EB) megválasztott elnökét, akivel egyetértettek abban, hogy egy erős és egységes Európáért akarnak dolgozni, a klímaváltozás elleni fellépésre, valamint a bevándorlással és a védelmi politikával kapcsolatos kihívásokra vonatkozó világos célkitűzéseket követve.

Mindketten egyetértünk abban, hogy egy erős és egységes, az éghajlat és digitális gazdaság, valamint a növekedés, illetve a biztonság és védelem iránt elkötelezett Európáért akarunk dolgozni” – hangsúlyozta Ursula von der Leyen a sajtónak nyilatkozva az Élysée-palotánál.

Az EB megválasztott elnöke kiemelte: fontos, hogy ez az Európa elfoglalja méltó helyét a világban, erős kapcsolatokat fenntartva afrikai szomszédaival, stabilok kapcsolatban transzatlanti partnereivel, és valódi stratégiával rendelkezzen Kínával és Oroszországgal kapcsolatban.

Macron elmondta, hogy „teljes mértékben” egyetért Ursula von der Leyennek az Európai Parlament (EP) előtt elmondott beszédével, kiemelve beszédének számos főbb pontját. Ezek között említette az „éghajlatvédelemmel kapcsolatos erős európai törekvést”, amely magában foglalja a 2050-re kitűzött szén-dioxid-semlegességet (aminek értelmében csökkentik és/vagy ellensúlyozzák a teljes uniós szén-dioxid-kibocsátást), illetve egy, a megvalósítását célzó ügynökséget.

A francia elnök ezenkívül azon meggyőződésének is hangot adott, miszerint a gazdasági válság okozta károk hatásai után szükség van „a társadalmi fejlődés Európájára”. Macron szerint ennek egyebek között a minden egyes tagállam szabályai szerint meghatározott minimálbérhez kell vezetnie.

 A francia elnök az EB megválasztott elnökével közös célként megismételte „egy Európa, amely megvéd” jelmondatát. Ez lefedi a közös védelemmel kapcsolatos új programokat, amelyek az elmúlt évek legnagyobb előrelépései között szerepelnek, ugyanakkor a bevándorlás kezelésének kérdését is, amely viszont az egyik legnagyobb kavics az EU cipőjében.

 Macron azonban nem akart megfeledkezni a másik közös ambícióról sem, mint például a jogállamiság védelme, a sajtószabadság és egyéb európai értékek, amelyekkel kapcsolatban – mint fogalmazott – „rendkívül ébernek” kell lenni.

(MTI)

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Macron azonban nem akart megfeledkezni a másik közös ambícióról sem, mint például a jogállamiság védelme, a sajtószabadság és egyéb európai értékek, amelyekkel kapcsolatban – mint fogalmazott – „rendkívül ébernek” kell lenni."

Ha ezt komolyan veszi az új vezetés, akkor Micronnak nem sok öröme lesz benne. Ugyanis, van bőven takargatni valójuk.

Macron fogadta? Inkább fogdosta, amint látható.

Von der Leyen 5 évvel fiatalabb mint Macron felesége.

:-))

Ne tapizd ezt a hétgyermekes mamát, kotsog pöchöcske...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés