Tényleg mindenkinek elment az esze?

2019. július 23. 8:31

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Micsoda meglepetés! Traoré, az antiszemita, bestiális gyilkos muszlim beszámíthatatlan.

„Nagykövet Asszony!
E »szakértői« vélemény ismertetésekor örülök, hogy ez a levél önnek szól, mert most írnék le olyan szavakat, amelyek nem tűrik a nyomdafestéket. Ám így mindössze arra szorítkozom, hogy mélységes felháborodásomnak adjak hangot, miképpen tették ezt azok a francia értelmiségiek is, akik nem bírták szó nélkül hagyni, ahogy a két bíró megpróbálja kimosdatni Traorét a felelősségből és a büntetésből. »Ezeket a sorokat olvasva úgy látszik, hogy zsidónak lenni Franciaországban önmagában elegendő kiváltó ok lehet ahhoz, hogy pszichiátriai betegek zsidókat gyilkoljanak« – írták tiltakozó levelükben vezető francia értelmiségiek. Többek között aláírta a tiltakozást Pascal Bruckner író, Georges Bensoussan történész, Barbara Lefebvre esszéista, Monette Vacquin és Jean-Pierre Winter pszichiáterek, valamint az az Alain Finkielkraut filozófus, akit szintúgy antiszemita támadás ért Párizsban, a nyílt utcán. Nevezettek ezt a kérdést is felteszik tiltakozó közleményükben: »Lehet, hogy egy büntetőügy agyonpszichologizálása a valóság eltérítésének újabb eszközévé válik?«

Lehet. Miután két ellentétes szakvélemény állt a bírók rendelkezésére, elrendeltek egy harmadik vizsgálatot is, amely – micsoda meglepetés! – a másodikat erősítette meg, vagyis hogy Traoré, az antiszemita, bestiális gyilkos muszlim beszámíthatatlan. Vagyis nem büntet­hető. Elvihetik egy elmegyógyintézetbe, ahonnét akár néhány hónap, de legfeljebb néhány év múlva szabadon távozhat. »Erről pedig nem is értesülhet a közvélemény, mert a baloldali sajtó majd hallgat róla« – írták le a szomorú valóságot az aláírók.

És akkor mit olvasunk július 19-én a Voiceofeurope.com internetes oldalon? Ezt: »Egy francia bíró ítélete szerint az észak-afrikai muszlim férfi, aki „Allah akbar!”-t kiabálva gyilkolta meg zsidó szomszédját, nem büntethető meg és nem vonható felelősségre, ugyanis erősen cannabis hatása alatt állt.«

Az a helyzet, Nagykövet Asszony, hogy számos kérdés felmerül ezek után az emberben. Gondolom, önben is, csak ön nem beszélhet róla. Hogyan is beszélhetne, amikor az ön hazájában immár a legmagasabb politikai körökben is jelen van az antiszemitizmus? Az ön főnökének, Macronnak egyik tanácsadóját, a marokkói származású Yassine Belattart nemrég vették őrizetbe (!), ugyanis támogatója volt a Muzulmán Testvériség nevű szélsőséges iszlamista szervezetnek, és kiderült, hogy ismert embereket fenyegetett meg halálosan. Ez az alak volt az is, aki kigúnyolta a már emlegetett Finkielkrautot, és azt mondta, »A zsidó megérdemelte, hogy megtámadták«. Az ön főnöke, Macron most éppen a szenegáli Sibeth Ndiayét nevezte ki szóvivőjének, aki a holokauszt-túlélő Simone Weil (amúgy zseniális író, ajánlom az ön figyelmébe is az Ami személyes, és ami szent című művét) halálával gúnyolódott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most a cannabis fogyasztasra serkentenek, vagy a "demokracia" uj tipusu emberet , az europai egyesult allami muzulmant teremtik meg eppen?
Hogy legyen, aki a kapitalista tokeseknek huzza az igat, ha, ha, ha

Ez az ország hol áll a jogállamisági világrangsorban, ami okán legutóbb Magyarországot kritizálták?

Na persze, ott nem vizsgálják a 'jogállamiságot'.

A kérdés a következő: a kannabis legalizálásának erőltetése
összefügg-e annak a bírói gyakorlatnak a megjelenésével, hogy a
drogosokat nem lehet büntetni.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2019. július 23. 10:42

Úgy tűnik, hogy a balliberális kisebbségvédelem csak alkalmi alanyoknak tekinti a kisebbségeket. Az eddig mindent felülíró, az antiszemiták ellen folytatott harc megkopott, nem volt elég hozadéka, a baloldalnak a munkásosztály és a zsidóság után új védenceket kellett keresni. A különböző devianciák védelmezése sem hozott kellő eredményt, a bevándorlók viszont hosszú távon biztos bázist jelenthetnek.

Ma már eljutottunk odáig, hogy akár Izrael miniszterelnökét is lehet, persze csak sejtelmesen, az antiszemitákhoz sorolni. Hol van már, amikor Izrael állam enyhe kritikája is maga volt az antiszemitizmus?

Várható, hogy bevándorlókhoz való alkalmazkodás folytán a következő, ma még védett, sztárolt de, később félretolt kisebbség az LMBTQ és csatolmányai lesznek. Mert bizony ők is az iszlám által pusztulásra ítéltek közé tartoznak. De idővel így fog járni maga a liberalizmus is. Talán érdemes ezt így tovább gondolni. A többségi társadalommal szemben most annyira védett kisebbségeket a mai jogvédők és utódaik az iszlámmal szemben is meg merik majd védeni? A Bayer levelében leírt példa nem ezt mutatja.

Amit 9:12-nél írtam, azt neked is címezhettem volna.

Ángyán József:
"E megye adatai igazolják, hogy a helybeli gazdálkodó családok elől a földek többségét – Csongrád megye esetében mintegy 58%-át – külső, tőkeerős árverezők szerzik meg."
Azaz: 42%-át helybeli gazdák.
Ez kb. megfelel az általános állapotnak, egy településen 4-5 helybéli gazdálkodó-termelő 6-7 tőkeerősebb, nem helybeli.
De még csak nem is ez a döntő.
A döntő az lenne, legyen bárki a nyerő: hány százalékban, milyen mértékben képes a mg-i termék tovább felfdolgozására, helybéli lakosok, dolgozókat ebbe bevonni, az így magas feldolgozottságot piacra (exportra is) vinni...
Ez a szakítópróba, a kormánynak ezt a szempontot kell előtérbe helyezni és van egy olyan érzésem, nagyobb tőkével nagyobb az esély minderre.
A magyar gazda ugyanis nem szövetkezik, egyéni játékos, nem alapít konzervgyárat a környékbeli gazdákkal összefogva, mert nincs meg ehhez a megfelelő intelligencia..., nagyon pontosan: hiányzik a bizalom, amit az utóbbi 100 év annyira lerombolt bennük, sajnos.
Ismétlem: Ángyán úrnak érdemes lesz 10 év múlva szemre vételezni: mire jutottak a most földet szerzők...

Jó, vaskos összegzés, ez most szenvedéllyel írta. Minden híresztelés ellenére Európa mindig a muszlim ügyet támogatta, hol gyarmataik miatt, hol 68-as ideák miatt. Soha nem tudták lenyelni Izrael létezését. Az az elképesztő inkább, hogy mindig bele akarnak szólni Izrael belügyeibe.(Németországgal az élen).Milyen morális alapon teszik ezek a hipokriták? Inkább kussolniuk kellene, ahelyett, hogy az agresszor, többszörösen legyőzött "palesztin "arabok érdekeit képviselnék.

Frankhonra kiterjedt jogállamisági vizsgálat várhat. Marihuána legalizálása az első lépés, és ha betépve ölsz, akkor az mentő körülmény.

Hát igen egyfelől a kannabis legalizálása, másfelől a kannabis-befolyásoltsággal elkövetett gyilkosság nem büntethető. Tökéletes libsi logika. Ugyanígy azt sem veszik észre, hogy a muzulmán migráció pártolásával maguk alatt fűrészelik az ágat.

Az orwelli duplagondol a gyakorlatban: "A baloldal és a liberálisok ebben is hazudnak és hazudtak, az antiszemitizmus ugyanolyan politikai fegyver számukra, mint minden egyéb. Ha kell, akkor antiszemiták lesznek, csak azért, hogy még jobban azonosulni tudjanak az általuk Európára szabadított muszlimokkal, s persze eközben gátlástalanul megvádolják antiszemitizmussal azokat a jobboldali, konzervatív erőket, amelyek meg akarják állítani a migrációt, és amelyek a lehető legjobb kapcsolatot ápolják Izrael­lel és a zsidósággal."

"Eszerint az állam az integrációs feladatokat a hét régiónak megfelelően szétosztaná, és egy-egy nagytőkés integrátornak koncesszióba adná több évtizedre"
És ezzel mi a gondod?
Ez hét db mg-Simicska lehetne.
és ha nem jól muzsikálnak, nem működik a koncessziójuk az állam számára is nyereségesen - és minden résztvevő számára úgyszintén - mehet a pichába, és az állam átadja egy másik integrátornak.
Tőkehiányban szenvedő szegény ország miért ne játszhatná ki ezt az ultima rációt a mezőgazdaságban is?

Akkor az nem igaz, hogy a földek 42%-át helybeli családi gazdálkodók vásárolhatták meg?

Én is éreztem, hogy nem adekvát a hsz-em, de ez a Valódi nevű egyén...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés