Propagandával nem lehet elintézni a klímaválságot

2019. július 22. 09:03

Szél Bernadett
Facebook

Úgy döntöttem, egész nyáron kapni fogják tőlem a kérdéseket, 15 napjuk lesz írásban válaszolni. Nincs kifogás, nincs szabadság, se nyár, semmi ilyesmi.

„Az elmúlt napokban a kormány sűrűn magyarázkodott azt hangoztatva, milyen fontos számára a tiszta levegő meg a tiszta környezet — csak épp semmit nem tesz érte. A klímaváltozást se tagadják direktben — csak épp a tettek szintjén. Azt hiszik, annyiban hagyjuk. Hát nem. Propagandával nem lehet elintézni a klímaválságot. 
Úgy döntöttem, egész nyáron kapni fogják tőlem a kérdéseket, 15 napjuk lesz írásban válaszolni. Nincs kifogás, nincs szabadság, se nyár, semmi ilyesmi — mert a klímaváltozás sem megy szabadságra. 10 kérdés. Kezdünk.

1. Milyen számítások alapján jutott a kormány arra a következtetésre, hogy karbonsemlegesség esetén 30-40 százalékkal emelkednének a rezsiárak?
2. Milyen számításokra alapozza a kormány azon állítását, hogy az új paksi blokkok nélkül nem lehetséges a klímacélok elérése?
3. Milyen intézkedésekkel akarja elérni a kormány 2030-ra a 40 százalékos kibocsátáscsökkentési célt, és miért csak a minimumot vállalja?
4. Mivel magyarázza, hogy a kormány 2030-ig 30 százalékos kibocsátás-növekedéssel számol a közlekedésben? 
5. Mikorra tervezi a kormány a szénalapú áramtermelés megszüntetését és mikor zárja be a Mátrai Erőművet?
6. Komolyan gondolják, hogy 2030-ig csak 20 százalékra emelik a megújuló energia arányát?
7. Fogják-e támogatni a háztáji energiatermelést, a megújulóenergia-közösségeket?
8. Miért számol a kormány a szélenergia teljes kivezetésével 2030-ra? 
9. Miért nem indít a kormány komplex energiahatékonysági programot, ha fontos neki a rezsicsökkentés?
10. Mikor indul a Nemzeti Energia-és Klímaterv végső verziójának online társadalmi
egyeztetése, és kivel egyeztetnek az új Nemzeti Energiastratégiáról?

Előrebocsátom: ha nem kapok érdemi válaszokat, nyugodtan költözzenek át a minisztériumból a bíróságra csapatostul, mert ott fogjuk tölteni a jövő évünket. Az elmúlt hetekben több pert indítottam, és kiváló ügyvédekkel együtt nagyon motiváltak vagyunk elmenni a végsőkig az igazság és a saját jövőnk érdekében -- itthon is, de nemzetközi szinten is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151956

Ajánljuk még a témában