Mulatós miatt tiltották ki az észt dj-t a romániai technopartyról

2019. július 22. 11:19
Bezzeg itthon mindig kérik Kisgrófot a lemezlovasoktól.

Nem tudom, hányan hallottak eddig Magyarországon a manelé nevű romániai mulatós műfajról, de tény, hogy Romániában se szeretnének sokan hallani ilyen zenét, ahogy az a minap Bonchidán történtek is bizonyítják: a Főtér vette észre, hogy az évente megrendezésre kerülő Electric Castle nevű party szervezői Facebook-posztban írták meg, miszerint kitiltották a fellépők közül az észt Tommy Cash művésznevű dj-t.

És hogy miért fogalmaztak ennyire határozottan? Nos, az észt lemezlovasnak mindösszesen annyi bűne volt, hogy a zenei összeállítása közben egyszer csak felcsendült a helyi Zámbó Jimmy, Adrian Minune és a manelé hangja a hangszórókból.

Ezt persze a közönség egy része jó néven vette, azonban úgy tűnik, a fesztivál szervezőinek nem tetszett a kis zenei egzotikum, ezért rövid úton útilaput is kötöttek a dj lábára.

És hogy mi is ez a manelé? A fenti YouTube-videóból meghallgatható a folklór eme gyöngyszeme (természetesen csak saját felelősségre.)

(Címlapi borítóképünkön Adrian Minune látható egy ismeretlen dj társaságában)

 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az bonchidai "Electric Castle"-ből kitiltották az olah manele zenét keverő dj-t, pedig a közös nség nem is annyira annyira tiltakozott...Hja.


De hol játszódik az a dal hogy

"Bonchidai menyecskék,
ugrálnak mint a kecskék"

https://youtu.be/z2rZFKChEFw

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés