Megijedt a Néppárt, nem merik szavazásra bocsátani a fideszes jelöltjüket!

2019. július 22. 14:11

A tervek szerint a héten jött a következő forduló, Hidvéghi kinevezését azonban – megijedve az EP-képviselők ellenállásától – újra elhalasztották, ezúttal egészen szeptemberig.

2019. július 22. 14:11
Donáth Anna
Facebook

„Két hete ötből három fideszest nem választottak meg az Európai Parlament szakbizottságainak vezetésébe – köztük Hidvéghi Balázst, akit az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnökének jelölt az Európai Néppárt. A személyéről szóló szavazást akkor végül erre a hétre halasztották.

Azóta sikerült teljesen megakadályozni Beata Szydlo volt lengyel miniszterelnök kinevezését a Foglalkoztatásügyi Bizottság elnöki pozíciójára. Az ő pártját, a PiS-t csak úgy emlegetik: a lengyel Fidesz. Nem meglepő, hogy nem voltak hajlandóak megszavazni – Európának elege van a jogállamot lebontó, uniós támogatást sajátként kezelő illiberális kormányokból és képviselőikből.

A tervek szerint tehát a héten jött a következő forduló, Hidvéghi kinevezését azonban – megijedve az EP-képviselők ellenállásától – újra elhalasztották, ezúttal egészen szeptemberig.

Már a Néppárt is érzi, hogy a legfontosabb bizottságokba, például a magyar kormány jogállamiságot lebontó törekvéseit is figyelemmel kísérő LIBE-be nem fognak fontos pozícióra megválasztani egyetlen fideszest sem. Tudták, hogy ha most szavaznának, a Fidesz miatt elbukhatnak egy bizottsági alelnöki pozíciót. Ez pedig azt is jelentheti, hogy a Néppárt várhatóan le fogja cserélni Hidvéghit egy olyan képviselőjére, aki nem egy Európa-ellenes párthoz tartozik.

A magyarok érdeke az, hogy egy erős Európában, egy biztonságos jogállamban élhessenek. Egy olyan bizottság élére, ami pont ennek biztosítására hivatott, nem engedhetünk olyanokat, akik eddig is mindent megtettek annak érdekében, hogy rombolják Magyarországon a jogállamot és a demokráciát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2019. július 23. 22:00
Ezektől a momentumos aktivistáktól még nem láttunk semmi pozitív kezdeményezést csak rombolást, pusztítást, akadályozást. Ezek ugyanolyan elvakult alakok mint a kommunista szektások voltak. Ugyanolyan nemzetközileg szervezett politikai bűnözők mint a kommunisták voltak fénykorukban. Egyelőre nem gyilkolnak, de ha sokáig nem jutnak hatalom közelébe még arra is hajlandók lehetnek. Bár Hollandiában már gyilkoltak politikai okból liberálisok.
justiceforhungary
2019. július 23. 15:54
a sátán csecsszopója
Hirschattila
2019. július 23. 08:57
Ócska kis hazaáruló - mondanám, ha ezeknek a momentumosoknak lenne hazájuk. Posztkomcsi "arisztokrácia", véresszájú kommunista felmenőkkel. Ocsmány bagázs.
Mich
2019. július 23. 02:30
Egy hazaáruló bárgyú öröme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik